Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tarleena

Taso: 3.

Hoidokit: Majestrike, Meadowcreek, Sebastian, Vitôls

Astutukset:
Majestrike-Meadowcreek
Castle In The Sky-Skycloud

 15.4.2018  20.5.2018  20.5.2018
 22.5.2018  3.06.2018  16.6.2018
 17.6.2018  1.07.2018  15.9.2018  15.9.2018

Varusteet:
Nahkachapsit
Musta juoksutuspiiska 
Puinen poolomaila

Yhteiset:
Punainen pallo kahvalla 
Haavaspray
Sininen pesuhanska
Kavioöljypurkki
Selvitysspray
Satulalaukku
Ruskea juoksutusliina 
Ruskea juoksutus-/ajovyö 
Ruskea juoksutusapu 
Hevosshampoo 
Kauran makuinen herkkukeksipaketti 
Mustat ravikärryt 
Musta ravisetti
Sininen silatyyny
Hyönteisspray 

Majestrike:
Mustat orbitless-suitset
Musta nylonriimu 
Musta yksivärinen riimunnaru 
Musta lännenhuopa 
Musta lännensatula 
Musta fleeceloimi 
Musta häntäpinteli 
Musta hoitosetti 
Musta häntäremmi
Musta kaulakappale
Mustat lännensuitset
Mustat näyttelysuitset
Musta korvahuppu
Kultainen ketjupanta
Orikuolain
Mustat kiinteät sivuohjat 
Musta vikellysvyö 
Musta vikellyspatja 
Mustavalkoinen jalkapallo 
Musta matkaratsastussatula 
Musta martingaali 
Mustat matkaratsastussuitset 
Musta lännenrintaremmi 
Musta kaulanaru 

Creke:
Keltainen hoitosetti
Keltainen lännenhuopa
Ruskea lännensatula (lahjakortilla)
Ruskeat LG kuolaimettomat
Keltaiset kumitutit
Keltainen nylonriimu
Keltainen yksivärinen riimunaru
Keltainen fleeceloimi 
Keltainen häntäpinteli 
Ruskea häntäremmi 
Keltaiset kumibootsit
Keltainen naruriimu
Keltaruudullinen talliloimi
Keltainen kaulanaru
Valkoinen turpapehmuste
Keltainen hikiloimi 
Valkoinen niskapehmuste 
Ruskeat lännensuitset 
Oliivikuolain 
Keltainen nylondelta 
Ruskea estesatula 
Keltainen korvahuppu 

Rahat: 3187vr, 2 lahjakorttia

Vieraskirja  

Nimi

Kotisivut

Sähköposti

Kommentit
Viestisi tarkastetaan ennen julkaisua
Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän plus kuusi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
Yksityinen  

Nimi: Tarleena

15.09.2018 15:33
Ajokortti 3/4

Olin odottanut monta viikkoa, ja vihdoin se päivä oli koittanut. Tänään ajaisin ensimmäistä kertaa. Olin kiinnittämässä kärryjä valjaisiin, jotka olivat Majestin päällä. Samaa tekivät myös Eerika ja Claudiaaa. Saatuamme kiinnitettyä kärryt, lähdimme raviradalle päin. Saavuttuamme sinne, siellä oli jo Katatu Castle In the Skyn kanssa. Castle In the Skylla oli kärryt perässään.

- Ennen kuin päästän teidät ajamaan, voitaisiin kerrata, että miten ajetaan kärryillä, Katatu sanoi heti. – Suoraan ajettaessa pidätte molemmista ohjista samasta kohdasta kiinni ja kääntyminen on samanlaista kuin ratsailla onko kysymyksiä?

Meillä oli todella paljon kysymyksiä. Katatun vastailemiseen taisi mennä puoli tuntia. Sitten pääsimme istumaan kärryille. Istuessamme Katatu tuli näyttämään, mistä kohtaa ohjista piti pitää kiinni. Sitten hän istui Castle In the Skyn kärryille ja pyysi meitä seuraamaan ajamalla. Meitä oli jono. Ensimmäisenä olivat Claudiaaa ja Regina, toisena olimme minä ja Majesti ja viimeisinä olivat Eerika ja Circus Monster.

- Nyt päästän teidät ajamaan. Voitaisiin ensiksi ajaa vain käynnissä, Katatu sanoi.

Lähdimme siis ajamaan käynnissä. Regina kulki edellämme todella hitaasti, joten jouduin pidättämään Majestia lähes kokoajan. Kun olimme kävelleet kierroksen, lähdimme ravaamaan. Äkkiä pysähdyimme, koska Katatu ilmoitti, että hän lähtisi pois jonosta ja saisimme harjoitella sitä itsenäisesti. Jatkoimme siis käynnin ja ravin harjoittelua. Noin tunnin kuluttua saimme alkaa harjoittelemaan volttauslähtöjä ja ajamista tavallisesti, ei jonossa. Volttauslähdöt olivat Majestin heikkous. Se yritti kokoajan oikoa. Saatuamme lähtömerkin Majesti lähti ravaamaan huippunopeasti eteenpäin. Se tulikin maaliin ensimmäisenä. Toisena maaliin tulivat Eerika ja Circus Monster. Monta minuuttia jäljessä ja viimeisinä maaliin tulivat Claudiaaa ja Regina. Kaikkien tultua maaliin, aloimme harjoitella autolähtöjä. Ne olivat todella helppoja Majestille. Niissäkin pysyi sama maalintulojärjestys. Saimme valita halusimmeko treenata viimeisenä volttauslähtöjä vai autolähtöjä. Pienen neuvottelun jälkeen päätimme, että haluamme harjoitella volttauslähtöjä. Olin itse ehdottanut sitä, sillä halusin harjoitella Majestille vaikeampaa asiaa ja olin tyytyväinen, että se valittiin. Lähdimme siis ravaamaan kahdeksikkoa. Tällä kertaa en antanut Majestin oikoa. Mutta ori yllätti. Saatuamme lähtömerkin, Majesti lähti ravaamaan hitaasti ja laiskasti väärään suuntaan. Käänsin nopeasti orin ja kannustin sitä nopeampaan raviin. Se ohittikin Reginan, mutta Circus Monster oli jo ehtinyt maaliin.

- Jee! Vihdoinkin me voitettiin, Eerika hihkui heidän päästyään maaliin.
Sitten saavuimme minä ja Majestikin maaliin.

- No, ainakin me oltiin tokia, totesin tyytyväisesti.

- Odotetaanko vielä, että Claudiaaa ja Regina tulee maaliin? Eerika kysyi minulta.

- Odotetaan vaan, vastasin Eerikalle.

Noin viiden minuutin päästä Claudiaaa ja Reginakin saapuivat maaliin.

- Vihdoin tekin tulitte, sanoimme Eerikan kanssa yhteen ääneen. – Regina taisi ravata vähän hitaasti.

- Joo, Claudiaaa vastasi.

- Nyt voitaisiin lopettaa. Ensi kerralla on sitten kokeet, Katatu ilmoitti.

Sitten hän lähti kävelemään tallia kohti reittiä, josta hevoset eivät saaneet kulkea. Me taas lähdimme ajamaan samaa tietä, kuin mitä olimme tulleetkin. Kuljimme jonossa, jossa Eerika oli ensimmäisenä, Claudiaaa toisena ja minä viimeisenä. Jouduin taas pidättelemään Majestia, ettei se törmäisi Claudiaaan ja Reginaan. Valittaessani siitä, päätettiin, että tulisin ensimmäiseksi. Äkkiä saavuimmekin jo tallipihaan. Laskeuduimme kärryistä ja laitoimme ponit kiinni puomiin jättämiimme riimuihin ja riimunnaruihin. Sitten aloimme riisua poneilta varusteita. Otin ensimmäisenä kärryt pois Majestin perästä. En saanut niitä itse irrotettua, joten pyysin Eerikan apuun. Kahdestaan saimme irrotettua kärryt nopeasti ja vietyä ne kärryvarastoon, jossa kaikkia kärryjä säilytetään. Sen tehtyämme, sain auttaa Eerikaa samassa hommassa. Minun piti mennä auttamaan Claudiaaakin. Sen jälkeen riisuin Majestilta loput varusteet ja vein ne satulahuoneeseen. Sitten irrotin Majestin ja vein sen pesariin. Siellä tarkistin, että hevoselle ei ollut tullut haavoja. Tutkittuani sen, talutin orin omaan karsinaansa ja irrotin sen riimusta riimunnarun. Sen jälkeen sanoin Majestille heipat ja lähdin hakemaan reppuani tallihuoneesta.

Vastaus:

300vr :D

Nimi: Tarleena

12.08.2018 12:23
Hevoset pois laitumelta

Hevoset otettaisiin tänään pois laitumelta ja minä saisin olla siinä mukana. Olin juuri tutkimassa listaa, jossa luki, että mitkä hevoset kukakin toisi pois laitumelta. Minä saisin ottaa omien hoitsujeni lisäksi Bolelan. Lähdin siis hakemaan tallihuoneesta ensiksi tammojen riimuja ja riimunnaruja. Otin Crekelle tamman oman nylonriimun sekä keltaisen riimunnarun. Bolelalle taas valitsin violetin riimun ja turkoosin riimunnarun. Sen jälkeen lähdin yhdessä muiden hoitajien kanssa kävelemään laitumia kohti. Hetken päästä Sissi, Ninja, Oona, Susan, Iltsu, Karkki, Saaga ja Horses erosivat joukosta, sillä he lähtivät orilaitumen suuntaan. Me muut jatkoimme tammalaitumen suuntaan. Pian saavuimmekin laitumen portille. Iitu ja Isla Maria avasivat portin, jonka jälkeen jakauduimme pareiksi, jotka menisivät samaan aikaan hakemaan poneja ja jäisivät odottamaan muita laitumen sisäpuolelle. Parit olivat nämä: Rina – Neela, Minä – Miau, Jenna564 – Isla Maria, Iitu – Piku, Nala – Alina, Titta – Steffi, Claudiaaa – Aada, Sade – Jolanda, Kiia – Sara, Carla – Emmi, Mishka – Ronja, Pinja – Ilona ja Eerika - Anna - Mila. Sitten Rina ja Neela lähtivätkin hakemaan hoitsujaan. Heidän tultuaan portin viereen, minä ja Miau lähdimme matkaan.

- Creeeekeeee, Boooleeelaaa, tulkaaa tännee! Huusin hevosten nimiä.

Creke ravasi heti luokseni. Muutaman huutelun jälkeen Bolelakin löntysti luokseni. Laitoin nopeasti riimut tammojen päähän ja kiinnitin niihin riimunnarut. Miaun saatua Lavenka kiinni, menimme odottamaan muita Rinan ja Neelan luokse. Pian oli jäljellä enää Mila, sillä hän ei saanut Holbea mitenkään kiinni. Minä annoin Creken Neelalle ja Bolelan Miaulle ja lähdin auttamaan Milaa. Noin puolen tunnin kuluttua muut hevoset alkoivat muuttua jo kärsimättömäksi, eikä Holbe ollut vieläkään kiinni. Myös Aada, Kiia ja Eerika tulivat auttamaan meitä. Yhdessä saimme viimein Holben kiinni. Sitten olimme valmiita lähtemään taluttamaan hevosia tallia kohti. Kärjessä lähti Jolanda, heti perässä Nala. Minä tulin viidentenä, juuri ennen Isla Mariaa. Saavuimme taas todella nopeasti tallipihaan. Minä sidoin Creken kiinni hoitopuomiin ja lähdin viemään Bolelaa omaan karsinaansa.

- Odota tässä, kuiskasin Crekelle.

Bolelan karsina löytyi helposti, sillä se oli aivan satulahuoneen vieressä. Mutta sitten ilmeni ongelma: Bolela ei suostunut menemään karsinaan. Yritin taluttaa sitä sinne varmaan viisikymmentä kertaa, kunnes se suostui menemään sinne. Onneksi Bolela ei tehnyt riimun riisumisesta ongelmaa, sillä minulla alkoi olla jo kiire hakemaan Crekeä. Riisuin Bolelalta riimun ja laitoin sen karsinan ovessa olevaan koukkuun. Sen jälkeen laitoin karsinan oven kiinni ja lähdin hakemaan Crekeä. Tallin hyvän ilmastoinnin jälkeen ulkona tuntui suorastaan kuumalta. Saapuessani puomin luokse, tamma seisoi kiltisti sidottuna. Nähdessään minut, se hörähti ja alkoi pyöriä ympäriinsä.

- Noh, tyttö! Mä tulin vaan hakemaan sua sisälle, sanoin tammalle.

Sitten irrotin riimunnarun puomista ja aloin taluttamaan hevosta sisälle. Tamman karsina oli aivan oven vieressä, joten talutin sen vain sinne. Otin siltä äkkiä riimun pois ja laiton karsinan oven kiinni. Silloin minulla alkoi jo olla kiire hakemaan Majestia laitumelta. Orilaidun oli kauempana kuin tammalaidun, joten orit ratsastettaisiin sieltä pois. Nappasin siis mukaani Majestin mustat orbitless-suitset. Tällä kertaa vain Mila lähti mukaani hakemaan Dragostea Din Teitä. Kuljimme hiekkapolkua yhdessä orilaitumelle ja avasimme portin. Ciel syöksyi suoraan eteenpäin ja katosi metsikköön. Me emme olleet siitä huolissamme, sillä samalla tavalla tapahtui aina, kun menimme hakemaan sieltä jonkun hevosen, Ciel palaisi viimeistään parin minuutin päästä. Muutaman sekunnin kuluttua Ciel lönkötteli maastoesteradan suunnalta, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mustangi ravasi laitumelle, jonka portin suljimme nopeasti. Kun Ciel oli niin kaukana, ettei sitä nähnyt, avasimme portin uudestaan ja aloimme huudella hoitsujamme. Majesti laukkasi heti luokseni. Muutaman huutelun jälkeen Dragostea Din Teikin tuli luoksemme. Laitoimme hevosille suitset päähän ja talutimme ne portin ulkopuolelle. Mila laittoi portin kiinni ja kiipesi ponin selkään. Minä tein samoin. Sitten lähdimme ravaamaan auringossa tallia kohti. LOPPU!

SANAT: 571

//Riittääkö Kesäfiilistelijä- merkkiin?//

Vastaus:

300vr, riittää <3

Nimi: Tarleena

18.07.2018 12:19
Ajokortti 2/4

Tänään olisi vuorossa ajokortin kakkoskerta, eli valjastuksen opettelu. Mukana olivat edelleen myös Eerika ja Claudiaaa. Olimme kaikki jännittyneitä, sillä kukaan meistä ei ollut aikaisemmin laittanut ravivarusteita hevosen tai ponin selkään. Me kaikki olimme saapuneet äskettäin tallille. Minä olin juuri harjaamassa Majestia. Äkkiä Katatu ilmestyi paikalle.

- Kun olette saaneet harjattua hevoset ja ponit, tuokaa ne puomille, hän sanoi.

Jatkoin siis Majestin harjaamista. Noin viidentoista minuutin kuluttua olin valmis. Myös Eerika ja Claudiaaa alkoivat olla valmiita. Lähdimme siis viemään poneja puomille. Saavuttuamme sinne, sidoin Majestin vetosolmulla puomiin. Ori ei vastustellut ollenkaan. Katatu oli jo puomilla Duken kanssa.

- No nyt aloitetaan valjastuksen harjoittelu. Ensiksi minä näytän Dukella, miten kaikki tehdään ja tulen sitten auttamaan teitä, Katatu sanoi.

Katatu näytti ensiksi, miten hevonen tai poni valjastetaan. Sitten hän näytti, kuinka kärryt kiinnitetään valjaisiin. Sen jälkeen saimme kokeilla itse. Sain laitettua kaikki muut itse, mutta en osannut kiinnittää kärryjä. Riisuttuamme poneilta varusteet, olikin jo aika lopettaa. Lähdin heti viemään Majestia tarhaan. Talutin oria vierelläni. Se kulki todella hienosti. Se oli meidän yhteinen hetkemme, vain minun ja Majestin. Sitten saavuimmekin jo tarhan portille. Tarhassa näytti olevan jo Autumn, joka odotti Majestia seurakseen. Minun oli siis pakko päästä ori vapaaksi tarhaan. Irrotin riimunnarun ja päästin orin vapaaksi.

- Moikka, ihanuus! Huudahdin viimeisenä Majestille.

Sidoin riimunnarun kiinni porttiin, ja lähdin hakemaan reppuani tallihuoneesta.

Vastaus:

90vr

Nimi: Tarleena

02.07.2018 10:41
Ajokortti 1/4

Olin tullut ajoissa tallille, sillä tänään olisi ajokortin ensimmäinen tunti. Olin päättänyt suorittaa sen Majestilla. Olin juuri antanut sille ja Crekelle heinät ja söin nyt eväitäni satulahuoneen penkillä istuen, sekä jutellen samaan aikaan ajokorttia suorittavien Claudiaaan ja Eerikan kanssa. Kun olin saanut syötyä, minä, Eerika ja Claudiaaa lähdimme tallihuoneeseen. Olimme sopineet Katatun kanssa, että hän odottaisi meitä siellä. Kun tulimme perille, odottikin Katatu jo siellä. Huone näytti myös aivan erilaiselta kuin normaalisti. Sinne oli tuotu paljon pieniä pöytiä ja tuoleja.

- Menkää vaan istumaan noille tuoleille, mä näytän teille kohta videon, sanoi Katatu osoittaen kolmea tuolia.

- Ok, vastasimme kaikki yhteen ääneen.

Valittuamme paikat, Katatu sammutti valot ja pani videon pyörimään. Videossa ravivalmentaja näytti, kuinka hevoselle puetaan ravivarusteet. Kun video loppui, laittoi Katatu pyörimään videon, jossa näytettiin kaikki ravihevosen varusteet. Sitten saimme monisteet, joissa oli videolla esiteltyjen varusteiden kuvat ja nimet, jotka piti yhdistää. Kun kaikki olivat palauttaneet monisteet, saimme toiset, jossa piti numeroida varustamisen järjestys. Se oli minulle todella helppo, sillä olin katsonut videon tarkasti. Kun kaikki olivat palauttaneet senkin, aloimme käydä läpi ravikisoissa kiellettyjä varusteita. Sitten Katatu näytti kolmannen videon, jossa näytettiin raveja. Katsottuamme videon Katatu antoi meille paperit, joihin meidän piti kirjoittaa kaikki tietämämme sanat, jotka liittyivät jollain tavalla ajoon. Minä kirjoitin sellaisia sanoja kuin: silatyyny, valjakkovaljaat, länget jne.

- Nyt on kulunut 4 tuntia, joten lopetetaan tähän, ensi kerralla harjoitellaan sitten varustamista, Katatu ilmoitti, kun olimme palauttaneet paperit.

Minä, Claudiaaa ja Eerika lähdimme siis pois. Viimeiseksi, ennen kuin lähdin tallilta, kävin moikkaamassa molempia hoitsujani.

Vastaus:

100vr

Nimi: Tarleena

25.06.2018 12:06
Uusi hoitsuni Meadowcreek

Tänään olin tulossa tallille vain siksi, että valitsisin uuden hoitsun. Olin katsonut nettisivuja ja vahvoja ehdokkaita olivat Dolly, Teili, Meadowcreek ja Missi. Katselisin tietenkin myös muita hevosia, poneja ja varsoja. Nyt olin kävelemässä tallille bussipysäkiltä, jonne bussi oli saapunut muutamaa minuuttia aiemmin. Moonlight alkoi jo näkyä. Ennen kuin huomasinkaan, olin jo tallipihassa. Tallin pihassa olevassa tarhassa tarhasivat ilmeisesti Meadowcreek, Dolly ja Missi. Teili olisi varmaankin sisällä. Lähdin siis katsomaan hoitsuehdokkaideni tarhaa ja tietenkin myös hevosia. Kävelin tarhan portille.
- Meadowcreek, Mona ja Dolly, huutelin hevosten nimiä.

Meadowcreek ja Missi tulivat heti tervehtimään, Dolly jättäytyi kauemmas.

- No kyllä multa varmaan herkkuja löytyy, kun noin nätisti pyydätte, naurahdin Meadowcreekille ja Missille, jotka kerjäsivät herkkuja.

Katselin hevosia. Ne olivat molemmat omalla tavallaan kauniita. Missi oli kimo sveitsiläinen puoliverinen. Meadowcreek taas oli vähän appaloosan näköinen, vaikka oli rodultaan Colorado Ranger. Se näytti todella rauhalliselta ja söpöltä. Missiä taas kiinnosti vain ruoka. Katselin hevosia varmaan vielä viisitoista minuuttia. Äkkiä huomasin, kuinka Dollykin oli tullut eteen kerjäämään herkkuja. Se oli rautias holsteininhevostamma. Tamma oli todella söpö, mutta ihanin tähän mennessä oli Meadowcreek. Katseltuani hevosia tarpeeksi, lähdin talliin. Ensimmäisenä silmiini osui Teili. Se oli kaunis ruunikko kanadanhevostamma, jolla oli pieni tähti.

- No sähän olet söpö kaveri, lepertelin tammalle, joka tökkäsi minua turvallaan.

Teili näytti myös todella suloiselta, mutta Meadowcreek oli vienyt voiton. Ottaisin ihanan tamman uudeksi hoitsukseni, jos kukaan muu ei olisi ehtinyt varata sitä. Lähdin siis Katatun toimistolle päin, sillä siellä voisin kysyä Meadowcreekiä hoitsukseni. Saavuttuani toimistolle, koputin oveen.

- Tule vaan sisään, kuului oven takaa.

Avasin oven ja astuin sisään.

- Mitä asiaa sinulla oli? Katatu kysyi istuttuani tuoliin.

- Saisinko Meadowcreekin hoitsukseni, Majestin lisäksi? Voisinko myös astuttaa sen Majestilla? kysyin Katatulta.

- Saat tietenkin. Kyllä se käy, Katatu vastasi.

Olisin voinut kiljahtaa riemusta. Saisin ihanan Meadowcreekin hoitsukseni. Voisiko parempaa hevosta ollakaan? Sitten Katatu selitti minulle kaikkea Meadowcreekistä. Myös sen, että voisin kutsua tammaa Crekeksi. Olin aikaisemmin ostanut uudelle hoitsulleni (en ollut tiennyt kenet ottaisin toiseksi hoitsukseni) varusteita, jotka Creke saisi nyt. Lähdin siis kaapilleni päin. Otin kaapista keltaisen riimunnarun, sekä keltaisen riimun, jossa oli valkoinen turpapehmuste ja valkoinen niskapehmuste. Otettuani ne, työnsin kaapin oven kiinni ja lähdin kävelemään Meadowcreekin tai Creken tarhalle. Saavuttuani tarhalle, huusin uuden hoitsuni nimeä. Samalla avasin portin ja astuin sisään. Tultuani sisälle, tulivat Creke, Missi ja Dolly katsomaan, että oliko minulla mitään ruokaa. Kaivelin ratsastushousujeni taskuja ja sattumalta sieltä löytyi kolme palasta kuivaa leipää. Creke sai tietysti isoimman, olihan se uusin hoitsuni. Missi ja Dolly saivat kaksi suunnilleen samankokoista leipää, Missin leipä oli ehkä vähän suurempi. Annettuani kaikille leivät, aloin pukea riimua Creken päähän. Se ei todellakaan ollut helppoa. Tamma heilutti päätään niin, että riimua oli mahdotonta saada sen päähän. Jouduin rauhoittelemaan sitä, jotta sain riimun sen päähän. Saatuani riimun Creken päähän, lähdin taluttamaan sitä tallia kohti. Tamma kulki kiltisti vierelläni. Saavuttuamme talliin huomasin ensimmäisenä karsinan jonka ovessa luki: Meadowcreek. Karsinan ovi oli valmiiksi auki, joten talutin tamman sisään karsinaan. Kun se oli karsinassa, otin siltä riimun ja narun pois. Sen jälkeen työnsin karsinan oven kiinni, ja lähdin kävelemään bussipysäkille. LOPPU!

SANAT: 504

Vastaus:

300vr :)

Nimi: Tarleena

01.06.2018 15:00
Siivousta

Tänään olisi tallin kevätsiivous. Olin menossa sinne hoitamaan hoitsujeni karsinat ja siivoamaan Milan sekä Janeten kanssa tallihuoneen. Saavuin juuri ajoissa tallille, sillä näin, että tallin parkkipaikka oli aivan tyhjä ja pyörätelineessä oli vain kolme pyörää. Kävelin sisälle talliin ja moikkasin Josefiinaa, joka ilmeisesti selvitti hoitsunsa harjaa. Kävelin suoraan Majestin karsinalle ja huomasin, että se oli tyhjä. Päättelin, että se oli tarhassa, sillä en löytänyt sen riimua mistään. Lähdin kävelemään satulahuonetta kohti, koska sieltä löytyisi lapio, talikko ja kottikärryt. Avasin oven ja otin mukaani kaiken tarvittavan. Tulin takaisin Majestin karsinalle ja päätin aloittaa nostamalla märät oljet kottareihin. Kun se oli tehty, jatkoin keräämällä kaikki lannat kottikärryihin. Juttelin samalla viereisessä karsinassa siivoavan Maisan kanssa. Sitten tein saman Creken karsinalle. Kun sekin oli tehty, kävin viemässä lastin lantalaan ja näin samalla, miten Majesti peuhasi tarhassa kahden muun hevosen kanssa. Sitten palasin Creken karsinalle ja ajattelin, että voisin käydä viemässä lapion ja talikon satulahuoneeseen (olin jättänyt kottikärryt lantalaan). Kun olin vienyt ne, päätin ottaa myös harjan ja lakaista sillä tallikäytävän. Tallikäytävällä oli puruja, hevosenkarvaa, kumilenksuja sekä heiniä ja olkia. Aloin harjaamaan sitä vasemmasta päädystä, jatkaen oikealle. Käytävän oikealle puolelle kertyi metrin korkuinen kasa kaikkea, mitä tallikäytävältä oli löytynyt. Kävin hakemassa kottikärryt sekä lapion ja nostin kasan kottareihin. Sen jälkeen kävin viemässä senkin lantalaan. Kun tulin takaisin minua vastaan käveli Mila.

- Ootko sä valmis tallihuoneen siivoamiseen? kysyi Mila.

- Joo, oon. Ootko sä kysyny jo Janetelta, vastasin.

- En. Mennäänkö kysyy yhdessä? Mila vastasi.

- Mennään vaan, vastasin Milalle.

Lähdimme kävelemään Toscan karsinalle, koska aavistimme, että Janette saattaisi löytyä sieltä. Olimme oikeassa, sillä siellähän Janette seisoskeli rapsuttelemassa Toscaa.

- Moi! Ootko sä valmiina siivoamaan tallihuonetta? kysyin Janetelta.

- Joo, mä sain just Toscan karsinan putsattua ja haettua Toscan sisälle, Janette vastasi.
- Ok. Mennäänkö jo? kysyin kärsimättömänä.

- Mennään vaan, vastasivat Mila ja Janette yhteen ääneen.

Sitten lähdimme tallihuonetta kohti. Matkalla sovimme, että minä pyyhin pölyt satuloista, Janette lakaisee lattian ja Mila siivoaa tallihuoneen pöydän. Kun saavuimme perille, tajusin:

- Jonkunhan pitää varmaan siivota lainatavarakaappi.

- Niin muuten pitääkin, sanoi Milakin.

- Mä voin ottaa sen, koska satulat ei oo hirveen pölyisiä, ilmoitin katsahtaessa satuloihin.

Sitten lähdimme hommiin. Minä otin penkiltä rätin, jolla pyyhin pölyt satuloista.

Samalla katselin hoitajien tekemiä satuloiden nimikylttejä.

- Kevin, Leonardo, Julie, Lakota, Maitosuklaa, Tosca, Chera, Jeeka, Rexa ja Nuutti, huokaisin, kun katselin toinen toistaan hienompia satuloita.

Sitten tajusin, että minunkin pitäisi joskus tehdä omat nimikyltit Creken ja Majestin satuloille. Jatkoin kuitenkin vielä pölyjen pyyhkimistä. Viiden minuutin kuluttua olin saanut pölyt pyyhittyä. Sitten jatkoin lainaustavarakaapin siivoamisella.

- Pölyharjat ylös, siniset, vihreät ja violetit riimut alas, mumisin itsekseni.

- Tarviitko sä apua? Mä sain just pöydän valmiiksi, Mila sanoi.

- No kyllähän sä voit auttaa, vastasin Milalle.

- Voinko mäkin auttaa? Janette virnisti.

- Joo, voit, minä ja Mila naurahdimme.

Sitten aloimme siivoamaan kaappia. Ja kunnolla. Ensiksi otimme kaikki tavarat pois ja pyyhimme rätillä kaikki pölyt. Sitten aloimme ahtamaan kaappiin riimuja, riimunnaruja, kaviokoukkuja, juoksutusliinoja, harjapakkeja ja harjoja. Löytyipä joukosta myös muutama kuivunut herkkukeksi ja (noin) sata ruskeaa, mustaa tai valkoista hevosen karvaa. Kun olimme järjestelleet kaapin, alkoi tallihuone näyttää jo vähän siistimmältä. Sitten oli suitsien vuoro. Pyyhimme niistäkin pölyt räteillä.

- No tää on kyllä jo ihan ok, totesin.

- Samaa mieltä, sanoivat Janette ja Milakin.

- Lähdetäänkö katsomaan, mitä muut tekee? ehdotin.

- Joo, molemmat sanoivat yhteen ääneen.

LOPPU!

SANAT: 548

//Riittääkö siivoilijaan?//

Vastaus:

300vr, riittää :)

Nimi: Tarleena

24.05.2018 21:47
Haaveilua

Makasin rannalla. Tunsin hiekan paljaiden varpaitteni alla. Majesti ja Creke seisoivat vieressäni puuhun sidottuina. Crekellä oli suitset ja minulla kypärä päässä. Irrotin Creken ja talutin sen suuren kiven luokse. Nousin kiven päälle ja hyppäsin siitä Creken selkään. Lähdimme kävelemään vesirajaa kohti. Sitten kannustin tamman veteen. Uitin hevosta ensimmäistä kertaa, mutta Crekestä näki, että se oli ennenkin uinut. Se pyrki aina vain pidemmälle ja pidemmälle. Vasta muutaman minuutin päästä tajusin ottaa harjasta kiinni ja liukua Creken vierelle. Se muuttui vieläkin ihanammaksi. Uimme vielä varmaan 15 minuuttia ja sitten palasimme rannalle. Riisuin Crekeltä suitset ja laitoin tamman kiinni puuhun. Sitten oli Majestin vuoro. Silläkin oli suitset, joten lähdin ratsastamaan. Tällä kertaa pääsin orin selkään ilman kiveä. Kokosin ohjat käteeni ja lähdin ratsastamaan vesirajaa pitkin. Jatkoimme matkaa ja hetken päästä ravasimme eteenpäin. Majesti vain kiihdytti ja hetken päästä kiisimme täyttä laukkaa eteenpäin. Äkkiä hiljensin orin käyntiin ja käänsin sen. Sitten annoin sille laukka-avut ja muutaman sekunnin päästä laukkasimme yhtä kovaa laukkaa kuin tullessamme. Äkkiä näimme jo Creken, joka sai Majestin entistä kovempaan laukkaan. Ori laukkasi ja laukkasi, kunnes tuli paikalleen ja odotti minun laskeutuvan selästään. Laskeuduin selästä ja…

- Herätys! Kuulin Isla Maria huutavan.

Avasin silmäni ja katsoin ympärilleni. Huomasin istuvani tallihuoneen sohvalla.

- Sä taisit nukahtaa, Isla Maria totesi.
- Joo, naurahdin.
Sitten lähdimme katsomaan Milk Chocholatea ja Crekeä.
Loppu!

Sanat: 226

//Alan tavoittelemaan uittajaa, lisäksi saako tällä haaveilija tai kesäfiilistelijä merkin/merkit?//

Vastaus:

100vr, saat Haaveilijan. :3

Nimi: Tarleena

20.05.2018 19:31

Temppuilua Majestilla 3/3

…JATKOA…

Majesti oli suorittanut liikkeet lähes täydellisesti. Kaikki temput tarvitsivat vielä kuitenkin pientä hiomista. Päätin opettaa sen nyt nousemaan tasolle. Eihän sitä ikinä tiedä, jos se joskus sattuu tarvitsemaan sitä taitoa. Ajattelin jättää Majestin maneesiin siksi aikaa, kun kävisin hakemassa agilityyn käytettävän pöytä-esteen. Mutta sitten ovi avautui ja sisään astui Nala taluttaen Thunderia ja kantaen pientä jakkaraa, jota hän oli kuulemma käyttänyt Thunderin kanssa agilityssä. Päätimme yhdessä harjoitella tasolle nousua. Ensiksi oli minun vuoroni. Annoin Majestin ensiksi haistella jakkaraa. Sitten nousin sen päälle ja otin käteeni palan omenaa. Nostin käteni ylös siten, että Majestilla ei ollut muita mahdollisuuksia saada omena kuin laittaa toinen etujalka jakkaran päälle. Kun se oli tehnyt sen, palkitsin orin ja kehuin sitä maailman parhaaksi. Kun tuli Nalan vuoro, hän selviytyi siitä nopeasti ja helposti. Päätimme kävellä vain loppukäynnit ja lähteä sitten pois. Samalla kun kävelimme käyntejä, juttelimme tallin kaikista hepoista. Käveltyämme loppukäynnit, Nala avasi maneesin oven ja talutti hoitsunsa tallin puolelle. Minä tulin perässä ja suljin maneesin punaisen oven. Lähdin kävelemään Majestin karsinalle. Kun tulimme perille, avasin vain nopeasti karsinan oven ja päästin orin sisälle. Otin juoksutusliinan irti riimusta ja ennen kuin suljin karsinan oven sanoin Majestille:

- Olit tänään tosi taitava. Mutta nyt pitää lähteä, heippa.

Työnsin oven kiinni ja lähdin hakemaan reppuani tallihuoneesta. LOPPU!

Sanat: 209

Vastaus:

300vr
Saat Temppuilija -merkin. :)

Nimi: Tarleena

13.05.2018 11:16
Temppuilua Majestilla 2/3

…JATKOA…

Kun ori oli saanut liian energiansa purettua, otin sen lähelleni seisomaan ja laitoin makupalan sen jalkojen välistä mahan alle. Laitoin vielä sen vasemman etujalan eteen ja sanoin:
- Majesti kumarra!
Ensiksi Majesti ei tajunnut ja siirtyi taaksepäin, jotta saisi namin. Sitä jatkui noin puoli tuntia, kunnes ori ymmärsi, että saa makupalan jos katsoo mahan alle. Palkitsin orin ja kehuin sitä maailman hienoimmaksi Colorado Rangeriksi. Seuraavaksi päätin opettaa Majestin nostamaan jalan käskystä. Otin Majestin taas eteeni seisomaan ja osoitin sormella jalkaa ja sanoin:
- Jalka!
Majesti liikautti jalkaansa ja annoin sille namin. Päätin jatkaa harjoittelua joskus muulloin, sillä nyt tuntui siltä, että en kuitenkaan saisi oria yrittämään parastaan.

KOLMEN PÄIVÄN PÄÄSTÄ:

Nyt päätin taas harjoittaa Majestilla jalan nostamista. Toistin saman käskyn kuin viimeksi ja se nosti jalkaa! Olin innoissani jo valmiiksi ja kun kumartaminenkin onnistui mahtavasti, olin onneni kukkuloilla ja päätin kokeilla kumartamista ilman makupalaa ja sekin onnistui yli odotusteni. JATKUU…

SANAT: 156

Nimi: Tarleena

11.05.2018 20:04
Uusia hoitajia ja agilityä

- Hei, tulkaas kaikki tänne, Katatu huusi tallissa oleville hoitajille.
Minä, Manta, Viivi, Lilli, Pinja ja Iitu juoksimme Katatun luokse ja jäimme kuuntelemaan häntä. Hän kertoi, että tallille oli tullut kolme uutta hoitajaa ja meidän pitäisi esitellä heille tallia. Päätimme tehdä niin, että minä ja Pinja esittelisimme yhdelle tallia, samoin kuin Iitu ja Lilli sekä Manta ja Viivi. Kun olimme päättäneet sen, lähdimme katsomaan hoitajia tallihuoneeseen. Tallihuoneen penkeillä istui kolme aran näköistä tyttöä.
- Tässä ovat Sini, joka hoitaa Barokkia, Tessa joka hoitaa Flekeä sekä Jessica, joka hoitaa Missiä ja Dakia, Katatu esitteli tytöt.
Minä ja Pinja otimme Tessan, Iitu ja Lilli ottivat Sinin ja Manta ja Viivi ottivat Jessican. Minä ja Pinja päätimme lähteä heti esittelemään tallia ja aloittaa karsinoista.
- Tossa on mun hoidokkini Majestriken karsina ja sitten tossa on ilman hoitajaa olevan Avalancen karsina ja tossa kolmantena on Jessican hoidokki Dwarf, esittelin tallia.
- Tossa on sitten mun hoidokki Hannibal ja sen vieressä, ilman hoitajaa oleva Baridi Ya Maya, jatkoi Pinja esittelyä.
Kun olimme saaneet kaikki karsinat esiteltyä, jatkoimme tarhoille.
- Toi on oritarha ja siellä tarhaa tällä hetkellä sun hoitsusi Fleak, esittelin tarhaa.
Sitten jatkoimme tammatarhalle:
- Tää on sitten tammatarha ja täällä tarhaa Jessican hoitsu Missi, Pinja esitteli.
Kun olimme saaneet esiteltyä koko tallin ja sen ympäristön, lähti Tessa katsomaan hoitsuaan. Sitten keksimme, että voisimme lähteä kysymään, että haluisivatko muut ottaa hoitsunsa ja tulla niiden kanssa tekemään agilityä. Päätimme lähteä tallihuoneeseen, sillä siellä hoitajat yleensä kokoontuivat. Olimme oikeassa, sillä kun avasimme oven, siellä olivat Iitu, Lilli, Manta ja Viivi.
- Haluaako joku tai jotkut tulla tekee mun ja Pinjan kanssa agilityä, kysyin kaikilta.
- Mä en voi tulla, koska Salvadorin ja Flockedin karsinat kaipaavat siivousta, vastasi Manta.
- Mä voin tulla Don Roanin kanssa, vastasi Lilli.
- Mä olisin halunnut tulla, mutta Royal Prince ontuu, vastasi Viivi.
- Mä voisin tulla Roxana Lillyn kanssa, vastasi Iitu
- Ok. Eli siis mä tulen Majestin kanssa, Iitu tulee Roxana Lillyn kanssa, Pinja tulee Blueberryn kanssa ja Lilli tulee Don Roanin kanssa.
- Joo, sanoivat kaikki yhteen ääneen.
Kun olimme saaneet päätettyä, kuka tulee milläkin, lähdimme kaikki harjaamaan hevosia. Minun vieressäni puuhastelivat Iitu Roxana Lillyn kanssa ja Pinja Blueberryn kanssa. Ensiksi otin kumisuan ja pyörittelin sillä suurimman osan mudasta pois. Kun olin harjannut sillä, otin pölyharjan ja harjasin sillä loput mudat pois. Lopuksi puhdistin vielä Majestin kaviot sekä tarkastin, että kaikki kengät olivat kiinni. Sitten olinkin jo valmis.
- Ootteko te jo valmiita? Mä sain Majestin just valmiiksi, kysyin.
- No Roni vähän temppuili, mutta valmiita ollaan, vastasi Lilli.
- Ok. Mäkin oon valmis, vastasi Pinja.
- Niin olen minäkin, vastasi Iitu.
Kun sitten selvisi, että kaikki olivat valmiita, käänsimme hepat ja suuntasimme kohti maneesia. Olin jonon ensimmäinen, joten minun piti avata ovi. Minun perässäni tuli Lilli, Lillin jälkeen Pinja ja viimeisenä Iitu. Sitten kun olimme maneesissa, tajusimme, että meillä ei ollut esteitä, joten Lillin ja Pinjan piti lähteä hakemaan tötsät ja pressu. Minä ja Iitu päätimme jakaa pidettävät hevoset niin, että Iitu otti vanhan hoitsunsa Blueberryn ja minä otin Don Roanin. Viidentoista minuutin päästä, ovesta tulivat Lilli, kantaen kymmentä tötsää ja pressua, sekä Pinja kantaen yhtä pystyestettä ja hapsuestettä.
- Kesti vähän, kun pressu oli hukassa ja hapsueste viiden pystyn takana, molemmat selittivät yhteen ääneen.
Lilli nappasi minulta Don Roanin ja Majestin narut, sillä nyt minun ja Iitun pitäisi mennä laittamaan esteet kuntoon. Otin maasta hapsuesteen ja vein sen keskelle maneesia. Sen jälkeen oli Iitun vuoro laittaa tötsät. Sitten minä laitoin vielä pystyn ja Iitu pressun ja kaikki oli valmista.
- Kuka haluu olla eka, kysyin.
- No mä voin vaikka olla, Roni vaikutta tosi virkeeltä, sanoi Lilli.
- Ok. Mä voin sitten olla toka Majestin kanssa.
Sitten Lilli lähti kiertämään tötsiä ja onnistuikin siinä hyvin. Sen jälkeen oli minun vuoroni. Lähdin kiertämään tötsiä. Ensimmäisen tötsän Majesti kaatoi, mutta loput menivät hyvin.
- Olit äsken tosi hieno hevonen, kehuin Majestia.
Kun myös Iitu ja Pinja olivat kiertäneet tötsät, oli minun vuoroni mennä hapsueste. Ensiksi Majesti haisteli estettä minuutin. Sitten se suostui lähtemään kävelemään sitä kohti, mutta kieltäytyi menemästä läpi. Noin viiden yrityksen jälkeen, Majesti suostui kävelemään nätisti esteen läpi. Sitten kun muut olivat menneet hapsun ja pressun, oli minun vuoroni mennä pressu. Lähdin kävelemään sitä kohti, kun äkkiä huomasinkin, että Majesti oli laskenut päänsä maahan ja alkanut syödä olkia, jotka olivat tulleet hevosten mukana karsinoista. Kiskaisin orin pään ylös ja otin narun tiukemmalle. Sitten jatkoin matkaa kohti pressua. Majesti ei edes katsonut sitä, käveli vain tyynen rauhallisesti sen yli. Kehuin sitä aivan mahtavaksi. Päätimme jättää pystyn tällä kertaa käyttämättä, sillä Majesti ja ponit alkoivat väsyä. Päätimme, että Iitu ja Lilli veisivät esteet pois ja minä sekä Pinja veisimme karsinoihin myös Don Roanin ja Roxana Lillyn. Sovimme, että minä ottaisin Don Roanin, sillä sen karsina sijaitsi aivan Majestin karsinan vieressä. Otin Lilliltä Ronin riimunarun ja lähdin taluttamaan molempia heppoja karsinoihinsa. Ensiksi vein Don Roanin sen omaan karsinaan. Sen jälkeen otin siltä riimun pois ja päästin sen vapaaksi. Sitten suljin oven ja avasin viereisen Majestin karsinan oven. Päästin orin karsinaansa ja otin siltä riimunarun pois. Sitten suljin karsinan oven ja laitoin narun naulakkoon. Veisin orin vielä ulos, mutta ajattelin katsoa, mitä muut tekisivät. Päätin lähteä katsomaan, olisiko tallihuoneessa ketään. Jos siellä ei olisi ketään, veisin Majestin suoraan ulos. Avasin tallihuoneen oven, mutta siellä ei ollutkaan ketään. Veisin siis Majestin suoraan ulos. Avasin orin karsinan oven. Otin naulakosta narun, ja kiinnitin sen Majestin riimuun. Sitten maiskautin orille ja lähdin kävelemään eteenpäin. Majesti seurasi kiltisti perässä. Lähdimme oritarhoille päin. Kävelimme niin kauan, että näin tyhjän tarhan. Kun vihdoin löysimme sellaisen, avasin portin ja päästin orin sisään. Sen jälkeen otin siltä riimun pois, ja suljin portin.
- Sä olit tänään ihana polle, mutta heippa, mun pitää nyt lähteä, sanoin Majestille.
Sitten sidoin riimunnarun tolppaan ja lähdin kävelemään bussipysäkkiä kohti. LOPPU!

SANAT: 959

// Riittääkö agilityiliä-merkkiin? //

Vastaus:

300vr
Riittää, lisäksi saat Tunnollinen hoitaja -merkin. :)

Nimi: Tarleena

05.05.2018 18:42
Temppuilua Majestilla 1/3

Olin pyöräilemässä tallille. Kokeilisin tänään opettaa Majestille kumartamista ja ehkä jotain muitakin temppuja. Kaarsin tallipihaan ja laskeuduin alas pyörän satulasta. Talutin pyöräni pyörätelineeseen ja laitoin lukon kiinni. Lähdin innoissani kävelemään kohti tallia, sillä saisin temppuilla maneesissa, ja vieläpä yksin - kun olin ollut ensimmäisen kerran maneesissa, olin ollut agilitytunnilla, jossa oli 12 osanottajaa.

Kävelin pikakävelyllä tallihuoneeseen, josta nappasin mukaani ruskean juoksutusliinan ja vihreän riimun. Kävelin minulle jo tutuksi tulleelle Majestin karsinalle. Avasin oven ja astelin sisään. Majesti nosti päänsä heinistä ja hörähti, mutta jatkoi sitten syömistä. Puin Majestille riimun eikä se vastustellut ollenkaan, kunhan sai vain syödä samalla. Kiinnitin juoksutusliinan riimuun ja maiskautin orille. Avasin maneesin oven ja talutin Majestin maneesin puolelle ja annoin sen haistella ja katsella ympärilleen. Aluksi päätin ”juoksuttaa” oria, jotta se saisi energiaansa purettua. JATKUU…

Sanat: 128

Nimi: Tarleena

22.04.2018 11:11
Agilitytunti

Olin innoissani. Tänään menisin ensimmäistä kertaa tunnille. Olin nyt Majestin karsinassa rapsuttelemassa oria. Olin hakenut hänelle lainariimun- ja narun tallihuoneesta, joten otin hevosen kiinni. Majesti ei antanut helpolla kiinni. Ensiksi hän heilautti päätänsä, niin etten saanut riimua päähän. Sitten ori laski päänsä melkein maahan ja nosti päänsä kattoon. Sitten Majesti luovutti ja sain sille riimun päähän. Laitoin riimunnarun kiinni riimuun ja sidoin orin kiinni karsinan kalteriin. Laitoin orin ruokakuppiin taskustani löytyneen porkkanan ja lähdin katsomaan tuntilistaa ja muistin panna karsinan ovenkin kiinni. Katsoin tuntilistaa ja näin, että minun ja Majestin nimien kohdalla luki: Agility. Yllätyin kovasti, koska olin kuvitellut, että menisin jollekin koulutunnille. No menin hakemaan tallihuoneesta Majestille lainaharjoja. Valitsin joukosta nopeasti vain tarpeelliset harjat ja kaviokoukun, sillä kello oli puoli kaksitoista ja tunti alkoi puoli yhdeltä. Minulla oli jo vähän kiire, koska tiesin että Majesti oli käynyt tarhassa piehtaroimassa. Kävelin Majestin karsinalle ja avasin oven. Ori tervehti minua hörähtämällä ja olin siitä imarreltu. Kaivoin harjalaatikosta (jonka olin myös ottanut tallihuoneesta) pölyharjan ja harjasin orin läpikotaisin sillä. Sitten harjasin Majestin pään pääharjalla ja putsasin kaviokoukulla hevosen kaviot. Kun olin saanut harjattua oriin kokonaan, katsoin kelloa ja se oli 25 yli kaksitoista! Irrotin äkkiä Majestin ja lähdin taluttamaan sitä maneesiin, jossa tunti ilmeisesti pidettiin. Maneesin ovi oli auki ja siellä oli jo viisi hevosta ja hoitajaa. Menin muiden joukkoon ja sain kuulla, että odotimme vielä kuutta. Kun kaikki olivat tulleet, sanoi Katatu:
- Ottakaas hevoset kävelemään alkukäyntejä, näin alkuun. Sitten kun kaikki on kävellyt kaksi kierrosta kentän ympäri, jaan teidät ryhmiin.
Kun kävelimme alkukäyntejä, juttelin samalla takanani olevan Lindan kanssa. Hän kertoi, miksi oli valinnut hoitsunsa jne. Kun olimme kävelleet alkukäynnit, jakoi Katatu ryhmät näin:
- Eka ryhmä on: Tarleena, Sara, Eerika, Nea, Juppu ja Emmi ja toka ryhmä on: Linda, Ilona, Neela, Miisa. S, Nala ja Titta. Eli ykkösryhmä menee harjoittelemaan pujottelua ja kakkosryhmä esteitä. 15 minuutin päästä vaihdetaan.
Me siis menimme harjoittelemaan pujottelua. Kysyin:
- Kuka haluaa olla eka?
- Mä voin olla, vastasi Eerika.
Eerika suoritti tolpat nopeasti ja oli minun vuoroni. Maiskautin Majestille ja lähdin kiertämään ensimmäistä tolppaa. Majestin jalka osui tolppaan, mutta ori kiersi silti tolpan. Muut tolpat sujuivat todella hienosti. Kun kaikki olivat kiertäneet kerran, oli aika vaihtaa esteisiin. Esteillä olleet tulivat pujottelemaan ja me menimme esteille. Esteet olivat 10cm-50cm korkuisia. Minä sain olla tällä kertaa ensimmäinen. Päätin vaihtaa paikkaa takanani olevan Saran kanssa, sillä Sara halusi olla ensimmäinen. Sara suoriutui radasta nopeasti ja sitten olikin minun vuoroni. Lähdin pysähdyksestä ravissa, mutta päätin nostaa siitä laukan. lähestyimme ensimmäistä ristikkoa, joka oli 20cm kokoinen. Ensiksi Majesti vähän epäröi, mutta hyppäsi sitten ilman tiputtamista esteen. Koska seuraava este oli 10cm, päätin hidastaa orin raviin. Majesti lähestyi estettä kiltisti, mutta koska este oli pilkullinen, se kieltäytyi hyppäämästä. Lähestyin estettä uudelleen ja silloin Majesti hyppäsi korkealta yli. Loput esteet se selvitti yhtään vikuroimatta, todella hyvin. En ollut ainoa, jolla jokin este meni aluksi huonosti. Todella monella pilkullinen este meni huonosti. Sara oli ainoa, joka oli mennyt täysin puhtaan radan. Lopuksi molemmat ryhmät saivat kokeilla vuorotellen pressuestettä. Ensiksi Majesti katsoi pressua aika pitkään. Ori kuitenkin meni nätisti sen päältä. Kun kaikki olivat menneet pressun, oli aika lopettaa. Talutimme ponit ja hevoset jonossa maneesin puolelta talliin. Minun edessäni oli Nala ja takanani Neela. Kun tulin Majestin karsinan kohdalle, jättäydyin jonosta. Näin Nalan tekevän samoin, sillä Nalan hoidokin Arashin karsina oli Majestin karsinan vieressä. Avasin karsinan oven ja talutin Majestin sisään. Ori meni innoissaan sisälle ja tarkisti ettei ruokakuppiin olisi vain tullut mitään. Otin siltä riimun ja narun pois. Hyvästelin sen ja vein lainatavarat tallihuoneeseen. Kun olin vienyt ne, avasin kaappini oven ja otin sieltä reppuni. Kun kaikki oli valmista, lähdin kävelemään bussipysäkille.

LOPPU!!!

SANAT: 603

//Alan tavoittelemaan Agilityiliää//

Vastaus:

300vr :)

Nimi: Tarleena

15.04.2018 10:31
Ensimmäinen tallipäivä

Tänään näkisin ensimmäistä kertaa uuden hoitsuni Majestriken eli Majestin. Nyt olin bussissa matkalla Moonlightin talille. Katselin ohikiitäviä maisemia ja huokaisin:
- Olisi ihanaa joskus ratsastaa tuolla.
Äkkiä bussi pysähtyi ja kuljettaja huusi:
- Moonlightin tallin pysäkki.
Astuin ulos bussista ja lähdin kävelemään hiekkakujaa pitkin. Vilkuilin kujaa reunustaville laitumille. Siellä oli viisi mustaa, kaksi voikkoa ja neljä ruunikkoa oria. Sitten saavuin tallipihaan ja huomasin tarhan, jossa tarhasi pilkullinen ori. Ensiksi en kiinnittänyt siihen mitään huomiota, mutta sitten tajusin: Se voi olla Majestrike . Kaivan äkkiä taskustani kuvan Majestrikestä. Vertaan Majestriken kuvaa hevoseen. Kyllä, Majesti se on. Sitten huomaan takanani suuren tallin. Päätän mennä talliin ja katsoa onko siellä ketään. Kävelen tallin ovelle ja avaan oven. Astun sisään talliin ja näen monta ponia ja hevosta. Ensimmäinen karsina on tyhjillään ja nimikyltissä lukee isolla: MAJESTRIKE. Jes, löysin heti oikean karsinan. Päätin käydä etsimässä tallihuoneen ja ottaa sieltä lainariimun ja narun. Kävelin suoraan eteenpäin ja näin oven jossa luki: TALLIHUONE. Avasin oven ja astuin sisään. Näin korin, jossa luki: LAINATAVARAT. Päätin mennä hakemaan sieltä narun ja riimun lainaksi. Kävelin sinne ja valitsin lainaksi keltaisen riimun ja mustan riimunnarun. Seuraavaksi päätin käydä hakemassa Majestin tarhasta . Kävelin ulos ja näin miten Majesti söi isoa heinäkasaa. Avasin portin ja kävelin Majestin luokse. Ennen kuin tajusinkaan, Majesti olikin laukannut aivan tarhan toiseen reunaan ja söi siellä lumen alta pilkistävää ruohoa. No sitten päätinkin mennä odottamaan portille ja katsoa tulisiko Majesti sieltä. Kyllähän se tuli portille, kun luuli pääsevänsä vapaaksi. Pujotin riimun hepan päähän ja laitoin narun siihen kiinni. Astelimme ulos tarhasta ja minä suljin portin. Sitten vasta huomasin, että minulla oli edelleen reppu selässä. Kävelimme talliin ja vein Majestin sen ikiomaan karsinaan. Ori jäi syömään omenoita, jotka joku oli laittanut sen ruokakuppiin. Lähdin kävelemään tallihuoneeseen, koska halusin reppuni sinne. Avasin oven ja astuin sisään. Tällä kertaa sisällä oli minulle tuntemattomia tyttöjä. Yksi tuli heti juttelemaan kanssani:
- Ootko sä se uusi tyttö? Mikä sun nimi on? Mä oon Maisa. Tos on Iitu, sitten on Hilja, Saana, Alina, Nette ja vikana Kerttu.
- Joo. Mä oon Tarleena. Voiko joku näyttää, mihin mä voin panna reppuni?
Sitten Maisan Kertuksi esittelemä tyttö sanoi:
- Meillä on täällä käytössä kaapit. Sulle on tuolla oma.
Kävin viemässä repun kaappiini ja menin tyttöjen ohi Majestin karsinan luo. Karsinan ovi oli auki ja Majesti oli poissa. Kelasin äkkiä päivää mielessäni taaksepäin. Sitten muistin: olin unohtanut laittaa oven kiinni. Hätääntyneenä juoksin tallihuoneeseen ja avasin oven. Siellä olivat enää Hilja, Iitu ja Nette. Kerroin tytöille nopeasti tapahtuneesta ja kaikki lupasivat tulla auttamaan etsinnöissä. Tytöt lähtivät varustamaan hevosia ja minä lähdin Iitun mukaan varustamaan jotain hänen hoitsuaan, jonka nimi oli kuulemma Sebastian. Samalla kun kävelimme Sebastianin karsinalle, Iitu esitteli tallia:
- Tuossa on Hiljan hoidokki Bombay, sitten on Emmin hoidokki Drake, ai niin sinähän et olekaan nähnyt Emmiä. Nyt kuitenkin saavuttiin Sebastianin karsinalle.
Iitu antoi minun puhdistaa kaksi kaviota ja harjata toisen puolen pöly- ja juuriharjoilla. Kun se oli saatu valmiiksi, kävi Iitu hakemassa hoitsulleen suitset ja laittoi ne näppärästi orin päähän. Sitten Iitu käänsi orin ja talutti sen ulos karsinasta. Minä laitoin karsinan oven kiinni ja lähdin Iitun ja Sebastianin perään. Sain heidät nopeasti kiinni ja tajusin käydä hakemassa vielä Majestin ruskeat suitset. Kun olin palannut, olivat Nette, Iitu ja Hilja jo ratsailla. Vaikka kaikki sanoivat, että olisin voinut ratsastaa heidän hoitsuillaan, päätin kuitenkin lähteä kävellen ja ratsastaa Majestilla takaisin. Päätimme tehdä sillä tavalla, että minä ja Nette lähtisimme kävelemään vasemmalle ja Iitu sekä Hilja oikealle. Päätimme myös, että tapaisimme 15 minuutin päästä tallipihassa. Lähdimme Neten kanssa vasemmalle huhuillen Majestia. Näin Iitun ja Hiljan tekevän samoin. Ehdimme kävellä 10 minuuttia, kunnes kuulimme hirnuntaa polkua ympäröivästä metsiköstä. Sinne ei päässyt ratsain, joten Nette jäi odottamaan polulle, kun minä lähdin katsomaan, oliko hirnuja ollut Majestrike. Lähdin kävelemään mutavellissä Majestin suitset edelleen toisessa kädessäni ja talviratsastushanskat toisessa kädessäni. Kävelin yhden minuutin ja tulin aukealle, jonka keskellä seisoi, kukapa muukaan kuin Majestrike! Nappasin Majestin otsatukasta kiinni ennen kuin se ehti väistää ja puin sille nopeasti suiset päähän. Otin ohjat oikeaan käteeni ja talutin Majestin pusikon läpi polulle. Nette hämmästyi ja huudahti: - Löysitkö Majestriken? Kerroin Netelle siitä, miten olin löytänyt Majestin ja mistä se oli löytynyt. Sitten päätimme lähteä kävelemään takaisin päin, koska vartti oli kulunut aikoja sitten ja Iitu ja Hilja odottaisivat varmasti tallilla. Päätin taluttaa Majestia loppumatkan, koska matka oli lyhyt ja en päässyt orin selkään ilman jakkaraa. Matkalla juttelimme tallin hevosista ja Nette kertoi lisää tallin muista hoitajista. Kun saavuimme perille Hilja ja Iitu tulivat meitä vastaan. He kertoivat, että olivat vieneet hoitsunsa jo sisälle ja tulleet odottamaan meitä. Pääasia oli, että Majesti oli löytynyt. Nette ja Iitu lähtivät viemään Neten hoitsua Donkeytä karsinaan, kun taas minä ja Hilja lähdimme viemään Majestia sen omaan karsinaan. Kun talutimme Majestia käytävää pitkin, tuli yhtäkkiä vastaan Kerttu taluttaen mustaa friisiläistammaa. Majesti sekosi ja alkoi vetää tamman suuntaan. Kerttu sanoi:
- Ei sinun tarvitse pelätä. Kelly on maailman kiltein friisiläinen. Ei se välitä Majestrikestä.
Kerttu meni ohi Kellyn kanssa ja Majestrike rauhoittui, joten pystyimme jatkamaan matkaa. Kun tulimme Majestin karsinalle, Hilja avasi karsinan oven ja minä talutin Majestin sisään. Otin Majestilta suitset pois ja suljin karsinan oven. Kävellessäni tallihuoneeseen muiden luokse katselin karsinoiden nimikylttejä: Aryanna, Arashi, Belle Reve, Bodak, Bonny, Minty, Ciel, Daisy, Dana, Eternal, Futur ja Mandy. Sitten olinkin jo tallihuoneen ovella. Avasin oven ja siellä oli tällä kertaa, tuttujen lisäksi myös aivan tuntemattomia kasvoja. Iitu sanoi:
- Ottakaa te, joita Tarleena ei tunne, niin nimikierros.
Ja näin se meni:
- Jossu
- Nea
- Ada
- Sara
- Titta
- Linda
- Miisa. S
Sanoin:
- Mä oon siis Tarleena ja uusi täällä. Kiva kun te kaikki esittäydyitte. Nyt tunnen täältä jo paljon ihmisiä.
Juttelimme hevosista ja osa söi eväitä. Äkkiä muistin, että minulla oli vielä paljon hommia tehtävänä. sanoin kaikille heipat ja selitin syyn, jonka takia minun piti lähteä. Kävelin Majestin karsinaan ja koska minulla ei ollut mukana riimua ja narua, päätin tarkastaa Majestin jalat ja viedä orin sen jälkeen tarhaan, koska putsaisin sen karsinan. En löytänyt hepan jaloista mitään, joten laitoin Majestille suitset päähän ja avasin karsinan oven ja talutin orin ulos sieltä. Jätin oven tarkoituksella auki, koska silloin se joka toisi Majestin sisään, saisi oven helposti auki. Talutin hevosen ulos tallista ja vein hänet tarhaan, jossa oli jo kaunis musta ori. Avasin suitsien soljet ja päästin Majestin laukkaamaan vapaana toisen oriin kanssa. Suljin portin ja lähdin kävelemään tallille päin. Hain tallihuoneesta kottikärryt, talikon ja lapion. Kävelin Majestin karsinalle ja aloitin nostelemalla märät oljet kottikärryihin. Kun se oli tehty, nostin talikolla vielä lantakikkareet kottareihin. Kävin viemässä lastin lantalaan ja vein siivousvälineet takaisin paikoilleen. Kävin vielä viimeiseksi, ennen kuin lähdin bussipysäkille, sanomassa heipat Majestille.

LOPPU!

Sanat: 1097

// Alan tavoittelemaan Siivooja-merkkiä //

Vastaus:

300vr + bonus 50vr, saat Kirjailija -merkin! :)

©2019 Virtuaalitalli Moonlight - suntuubi.com