Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Neela

Taso: 6.

Hoidokit: Ghostgaze, Javana II, Petit Amulet, Harkur, Kiiraudtee

Astutukset:
Petit Amulet-Velaro
Erna-Dwarf
Petit Amulet-Velaro

 18.1.2018  22.1.2018  29.1.2018
 1.02.2018  4.02.2018  14.2.2018
 21.2.2018  22.2.2018  27.2.2018
 2.03.2018  2.03.2018  17.3.2018
 21.3.2018  1.04.2018  2.4.2018
 2.04.2018  4.05.2018  11.5.2018

Varusteet:
Turvakypärä musta
T-paita keltainen
Harkurille harja paketti sininen

Naruriimu sininen
Yksivärinen riimunaru sininen
ratsastus hanskat violetit 

kisatakki sininen
ratsastussaappaat mustat
kokopaikkaiset ratsastus housut pinkit

Yhteiset:
koulusatula

Ghostgaze:
- hoitosetti, keltainen
- Hevosshampoo
Naruriimu sininen
Turparemmittömätsuitset, musta
Yleissatula, musta​
Yleissatulahuopa, ruskea
värinenriimunaru keltainen
Nahkariimu musta
Satulasaippua
Jumbosieni pinkki
juoksutusliina keltainen

Java:
Hoitosetti punainen
riimu violetti
-Yleissatula musta

-yleissatulahuopa pinkki 
-turparemmittömät suitset mustat
-Moonlight loimi tumman sininen 
- satulasaippua

Amulet:
kaulanaru oranssi
hoitosetti keltainen
heijastinriimu vihreä 

Kira:
hoitosetti musta
nahkariimu musta
estesatula ruskea

- turparemmittömät suitset mustat
- hoitosetti vihreä

Harkur:
keltainen hoitosetti
- nahkariimu musta
- yksivärinen riimunaru vihreä​

Rahat: 4270vr, 4 lahjakorttia

Vieraskirja  1  2  3  >

Nimi

Kotisivut

Sähköposti

Kommentit
Viestisi tarkastetaan ennen julkaisua
Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi miinus yksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
Yksityinen  

Nimi: Neela

08.08.2018 12:56
Karkulainen
Aamu on ja talliin matka niin iloinen. Talli hoidetaan hevoset päästetään laitumelle kiitämään. Monta päivää kuluu tallilla. Taas seuraavana aamuna olin iloinen. Avasin tallin oven ja huomasin yksinäisen karsinan! Äää! Missä Amulet oooon! Hyppäsin Kiran selkään ja lähdin laukkaamaan kohti maastoa. Amuleet Amuleet. Edessäni meni joku. Kira nousi pystyyn ja laukkasi tallille. Jatkoin matkaa. Olin nälkäinen eikä ollut ruokaa. Ilta missä nukkuisin? Sitten löysin kaukaa pienen luolan. Yövyn siellä. En kuitenkaan saanut nukuttua joten halusin palata tallille jos Amulet vaikka olisi siellä. Mutta missä talli on. Ei kartta ei puhelinta eikä ystäviä. Mikä tuska. Voi jukra! Kuulin hirnahduksen! Juoksin keskellä yötä hirnahdusta kohti ja näin valkoisen haamuponin. Silmät loistivat vihreinä kaviot oikeaa kultaa ja harja hopean värinen! Hän nousi pystyyn ja juoksin itse karkuun haamuponista.
Löysin viimein järven josta sain juoda. Omena puukin loisti edessäni. Kun oli syönyt ja juonut niin näin jonkun tallin sen nimi oli Jokikylän talli! Sitten kysyin heiltä oletteko nähneet maailman söpöintä appaloosaa loukkaavan ohi? Emme ole! He vastasivat. Sitten jatkoin matkaa. Mutta silloin juuri näin Amuletin loukkaavan minua kohti! Amulet! Moi rakas heppani. Laukkasimme samaa reittiä tallille. Laitoin Amuletin karsinaan ja menin nukkumaan.

Vastaus:

100vr

Nimi: Neela

02.07.2018 10:11
Talliin yöksi ja samalla vesikurssi
Oli ollut lomalla ja vihdoinkin pääsin tallille. Harjasin innoissaan hepat. Silloin muistinkin että Kiralla oli se vesikurssi! Oli niin ikävä tallia niin samalla päätin jäädä talliin yöksi! Hain kotoa patjan peiton ja tyynyn. Otin myös pari evästä. Sämpylän,vesipullon ja banaanin. Illalla kävin nukkumaan! En saanut kunnnolla nukuttua mutta yritin kuitenkin nukkua koska huomenna on Kiran vesikurssi. Aamulla pakkasin äkkiä Kiran jutut ja lähdin. Lähdin Kiran kanssa siksi koska Kira on vesipelkoinen. Perillä tutustuttiin toisiin kurssilaisiin ja sitten talutettiin hepat järven rannaalle. Sitten sai alkaa kastamaan hevosia. Kun Kira meni lähelle vettä niin hän hirnuili ja yritti päästä kauemmaksi vettä. Mutta kyllä se siitä! Tämä on vasta alkua. Kiran kaviot osuivat veteen! Se vähä säikähti mutta totutteli myös takakavviot veteen. Kun kaikki hevoset oli jotenkin kastunut niin lähdimme tallia päin. Seuraavaksi oli vähän vaikea tehtävä! Oli sellainen liiskaantunut patja ja sen päällä on vähän vettä. Ensimmäisenä oli minun ja Kiran vuoro! Kiran kavio kosketti vettä ja kuului patjasta rapina joten Kira nousi pystyyn ja yritti karata mutten päästänyt irti. Kira kesti ja yllätyin siitä kun sai molemmat etukavoit pelottavaan vesimattoon. Päivä kului ja lähdimme koti tallille! Oli vielä toinen päivä vesikurssia. Oli ilta ja kävin nukkumaan. Sain hyvin nukuttua ja aamulla oli taas lähtö. Seuraavaksi vesimaton yli piti mennä. Kira hirnui ja laittoi ekaksi ensimmäiset kaviot. Maiskutin Kiraa vesimaton ylitse. Kira meni nopeasti vesimaton ylitse ja sen jälkeen pukitteli vähän. Hiienosti meni. Annoi porkkanan ja sitten mentiin seuraavaan tehtävään. Harjoiteltiin hevosten pesemistä. Kira on ehkä siihen tottunut mutta ei paljoa. Kiran vesikurssi meni hienosti ja samoin minulla!

Vastaus:

110vr :)

Nimi: Neela

28.05.2018 15:17
Pilvi maailman pilvi olento

Hyppelin aamulla innoissaan tallia kohti. Näin kuinka hevoset olivat kärsimättöminä odottamassa ruokaa. Ruokin hevoset ja vein ne sitten tarhoihin. Päätin mennä ratsastamaan Amuletilla. Laitoin Amuletille riimun ja sidoin sen keskelle käytävää. Hain harjapakin ja harjasin Amuletin. Kuvittelin mielessäni että miltähän tuntuisi osata lentää? Samalla muistin että harjasin Amuletin kaulaa vaikka kuinka kauan! Lähdin kentälle. Oho! Amulet on varustamatta! Laitoin Amuletille suitset ja päätin mennä ilman satulaa:)’! Laukkasin ihanalla säällä ja linnut lauloivat täällä. Sitten vein Amuletin laitumelle ja päästin sen laukkaamaan. Laa la laa laa laa la laaaa! Oho jostain kuuluu laulua. Suljin silmät ja kun avasin ne niin seisoin pilvien päällä ja näin edessäni ison pilvi maailman! Halusin vain tietää että mistä tuo laulu kuuluu. Laa la la la laa la laaa! Kävelin jännittyneenä pilvien päällä ja näin isoja pilvi taloja, kauppoja ja linnoja. Laulua ei kuulunut enään. Ja minulla oli nälkä. Minä menin pilvi ravintolaan. Oven läpi vaan pääsi enkä ole vielä nähnyt yhtäkään ihmistä. Yhtäkkiä kuului ääni! Miksi rikot pilvi teoksiani? Ihmettelin että kuka tuon sanoi? Lähdin seuraamaan ääntä. Mutta silloin näin maailman suurimman pilvi linnan! Se on leveeltään 2 556m ja korkeudeltaan 5 700m! Missähän voisin yöpyä. Sillon juuri nukahdin pilvilinna eteen! Aamulla menin suoraan linnan sisään ja näin suuren pilviolennon. Pilvestä tehty olento jolla oli kirkkaan vihreät silmät! Säikähdin ja putosin pilvi ansaan! Ansassa oli kylmä ja hyvin pimeää. Löysin valon kaukaa. Siellä ei ollut ketään. Aloin taas kuulla laulua hyvin läheltä. Yhtäkkiä huomasin vankilan jossa oli iso kivi ja kiven ympärillä vettä. Kivellä istui kaksi merenneitoa jotka on vangittu. Yhtäkkiä olinkin pilvi olennon kädessä. Sanoi ankarasti vapauta merenneidot! Pilvi olento sanoi että he laulavat kun haluavat ja asuvat siellä. Avasin silmät ja ajattelin. Olipa mahtava uni!

Vastaus:

100vr <3

Nimi: Neela

27.05.2018 21:05
Kiva päivä
Oli aamu ja sain paketin.
Siellä oli meikki miltähän kuulostais leikki.
Jos meikkiä testaisin käyttää miltähän mun naama näyttää.
Iloisena Java nurmikossa hyppii ja minähän rikkaruohoja nypin.
Heinä virkistää hevosia ja minua raikas omena.
Hämähäkin seitti kananmunan mulle keitti.
Hevosilla oli hauskaa ja mulla nauttimista ehkä oli:0

Vastaus:

40vr

Nimi: Neela

27.05.2018 17:46
JATKOA....
Tein innokaana tallihommia. Kello oli viittä vaille kolme. Apuaa! Oho Kustilla on tänään kolmelta eläin lääkäri! Laitoin sekunnissa äkkiä Kustin traileriin ja kiihdytin täysiä poliisin ohi. Perillä kello oli minuuttia vaille. Katsoin kalenteria. Tänään on maanantai 23.6. Kalenterissa luki. Kustin lääkäri keskiviikkona kello neljä 25.6. Eeeeeeeeiiiii! Lähin takaisin tallille. Kuulin kova äänistä ääntä. Pihaamme tuli poliisi auto. Ja sain sakot kun ajoi ylinopeutta! Menin tylsistyneenä sohvalle makaamaan ja nukahdin. Seuraavana päivänä oli luvattu vesisadetta. Tästä tulee maailman tylsin päivä. Minulla ei ollut tekemistä enkä millään jaksanut syödä edes aamupalaa. Kännykkääni oli tullut viesti. Tänään olevat piha juhlat on peruttu sateen takia! Ei ole totta. Huusin koko ajan tyhmä sade lakkaa jo. Vinguin koko päivän. Tyhmä sade tänään ei ollut edes piha juhlia sinun takiasii! Päivä vaihtuikin aurinkoiseen lämpimään päivään. Oli 32 astetta lämmintä. Päätin lähteä tänään rannalle uimaan. Join ihanaa kylmää pirtelöä ja nautin lämmöstä. Kotona huomasin että lehdessä luki saa tuoda oman hevosen Juvankylään talutusratsastettavaksi. Laitoin heti Javan kuntoon ja lähdin Juvankylään. Sitten heräsin ja sade jatkui vieläkin! Ei ole tottaaaaa! Eiköhän sade päiviä ole ollut jo tarpeeksi?

Vastaus:

150vr :)

Nimi: Neela

19.05.2018 11:50
Ei ole totta

Oli koulu päivä ja koulussa oli juuri tänään tylsää. Se oli kyllä varmaa että tallilla on sata prosenttisesti kivempaa kuin koulussa! Halusin järjestää tallikavereilleni kesäloma juhlat. Niinpä päätin pitää kesäloma juhlat. Tein kutsut Jolandalle, Iitulle, Nalalle ja Maisalle. Juhlat pidettäisiin tiistaina kello kolme! Tänään oli sunnuntai ja annoin kutsut kavereilleni. Maanantaina aloin jo vähän valmistelemaan. Tiistaina kello kolme juhlat alkoi. Ihmettelin että kello on viis yli kolme eikä kukaan ollut tullut. Sitten muistinkin että lähetin kutsut vahingossa ittelleni. Ei voi olla tottaaa! Juhlin yksin ja ratsastin tyhmän tuntosena Kustilla. Soitin Iitulle ja kerroin että kävin hakemassa postin niin postina tuli kutsut teille juhliin jotka peruuntui. Iitu oli hämmästynyt! Ei ole totta! Muistin että pian on Rantakylän rannalla ranta bileiden avajaiset. Iitu innostui! Mennäänkö. Öö olemme hevostyyppejä eikä bile tyyppejä? Iitu sanoi. Voimme mennä hevosilla koska luin lehdestä että siellä on hevosnäyttelyt viidestä puoli seitsemään. Ja myös poni ratsastusta. Sitten minä otin Kiran orinäyttelyihin ja Iitu otti Roxana Lilyn poninäyttelyihin. Iitu oli innoissaan. Roxana Lily voittaa varmaan isot palkinnot. Sanoin Iitulle että muista ne näyttelyt on leikilliset. Joo ymmärrän. Kello oli viisi ja lähdimme ranta bileiden näyttelyihin. Ensin oli orinäyttelyt. Ilmoittauduimme ja sitten tuli kuulutus. Seuraavan näyttely kehään astelee Neela ja Kiraa! Siinä piti vaan mennä kierros käyntiä ja ravia ja näyttää kuinka kaunis hevonen on. Kiitoksia Neela ja Kiraa! Sanoi Iitulle että tässä ei voi voittaa. Kaikki saa palkinnon ja arvostelu paperin. Seuraavan on poninäyttelyt! Iitun piti valmistautua sillä hän oli seuraava. Seuraavana näyttelykehään astelee Iitu ja Roxana Lilyy. Roxana Lilylle oli tehty letit ja siitä voisi saada hyvät pisteet. Lopussa sanottiin että kaikki saa iso hienot ykkös ruusukkeet. Ei ole totta jos juhlia ei pidettykkään todellisuudessa niin miksi näyttelyiden pitikin olla unta! Aamulla keksin hyvän idean joka oli JATKUU.........

Nimi: Neela

01.05.2018 09:56
Syksy runo
On tullut ruska ja lehdet tippuu!
Koiralla on luu ja edessäni puu.
Kira on innoissaan ja Kusti laukkaa.
Talvi tulee pian ja lammessa on iso ankka parvi!
Haluaako Harkur heinää tai kenties syksyloimen tai porkkanoita toinen?
Ulkona sataa ja teen peruna pataa!
Hevoset tuotiin sisälle ja nyt tuli yö ja huomenna jatkuu työ.:)

Vastaus:

40vr

Nimi: Neela

30.04.2018 08:33
Oli mukava päivän aloitus kun Iitu tuli kertomaan kauniista haave hevosesta. Toisinaan herätyskellon ei tarvinut soida kun Iitu tuli paikalle. Haave hevonen alkoi kiinnostaa minuakin koska se kuulosti uskomattomalta! Samassa lähdin äkkiä ovesta ulos ja menin kirjastoon. Oven edessä luki että aukee klo 12.00 vaikka nyt oli kello vasta 9.00! Kuvittelin että tämän päivän haaveeni on saada kirjaston ovet auki! Lähdin nopeasti tallille ja katsoin hevosiani. Onkohan mun hevoset uskomattomia? Ei ainakaan tällä hetkellä Kusti koska se on likainen. Halusin tehdä hienoja ja uskomattomia hevosia! Pesin Kustin. Harjasin Javan. Kiillotin Kiran satulan. Tein letit Amuletille ja juoksutin Harkuria koska hevosten pitaa olla uskomattomia. Eiköhän tämä jo riitä! Menin kotiin istumaan sohvalle ja kaivoin dvd: tä koska haluan katsoa mielummin uskomattomia hevosia kuin lukea! En melkein pystynyt katsomaan kun oli elokuvan tyypeille kateellinen ja elokuvassa oli tietenki vähän tunnelmaa ja jännitystä! Kello tikitti kahteentoista! Haa kirjasto aukeaa! Kipitin taas kirjastoon. Jee! Juoksin heti hevoskirja osastolle. Juoksin vaikka kirjastossa ei saa juosta! Mutta kukaan ei huomannut! Löysin monta unelma hevoskirjaa! Lainasin ne ja lähdin heti kotiin lukemaan kirjoja. Juuri kun istuin sohvalle ja avasin kirjan niin joku koputti oveen. Kop kop! Sisään. Tietenki Iitu tupsahti esiin. Joten luimme yhdessä Iitun kanssa kirjoja! Haaveilimme että meillä olisit mustat friisiläiset ja oma pieni talli. Kolme karsinaa. Kahdelle friisiläiselle ja yksi karsina on varakarsina. Iso pesupaikka ja varuste huoneet.. poks! Iitu katsoi ikkunasta tallia. Tämä talli on taatusti parempi talli kun meidän haave talli! Niinpä joten unohdetaa haave talli ja keksitään jotain toista! Sanoin tyytyväisenä. Sitten muistelimme retkiä joita teimme yhdessä! Haaveilimme koko päivän yhdessä mukavista asioista. Kunnes oli nukkumaan meno aika. Loppu! Anteeksi tuli pikkasen lyhyt tarina. Toivottavasti pidit:D

Vastaus:

100vr
Kyllä pidin, tarina oli sisällöltään hyvä. :) Joskin joissain kohdissa oli peräkkäin monta lyhyttä lausetta, joten niitä olisi voinut yhdistellä. ;)

Nimi: Neela

28.04.2018 11:09
Syksyinen päivä tallilla

Heräsin aamulla taas ja muistin että tänään on tallipäivä! Laitoin päälleni ratsastushousut saappaat ja tuuli takin. Kävelin tallille ja kun avasin tallin oven näin Katatun lakaisemassa lattiaa. Morjenstin Katatua ja menin ruokkimaan hevoset. Päätin lähteä ratsastamaan Javalla ja varustin Javan. Ajattelin hypätä Javalla esteitä joten laitoin sille este suojat! Talutin Javan kentälle ja hyppäsin selkään. Menimme alkuverryttelyitä. Kuten voltteja pysähdyksiä peruutusta ja pohkeenväistöä. Seuraavaksi nostin ravin. Katsoin että Java menee kunnon ravia ja sitten nostin laukan! Laukkasin Javalla pari kierrosta kenttää ja nostin ensimmäisen puomin estekorkuudelle 20cm. Javahan hyppäsi hienosti ajattelin mielessäni. Sitten näin kuinka puista tippuu lehdet koska on syksyn ruska joten vein Javan karsinaan ja aloin haravoimaan. Se oli aika raskasta! Mutta silloin juuri apuun tupsahti Nea. Haravoimme tallin pihaa josta ei kyllä ollut apua! Siksi koska lehtiä tippui koko ajan! Päätin mennä juoksuttamaan villiä Kiraa maneesiin. Menin maneesiin sen takia koska kenttä oli täynnä lehtiä ja ei tuulisi! Maneesissa ei ollut ketään koska kaikki olivat tallilla siivoamassa. Kira halusi jo heti laukata! Mutta ensin mentiin käyntiä, ravia ja sitten vasta laukkaa. Minusta oli kiva juoksuttaa vähän Kiraa. Kun palattiin tallille niin talli oli puti puhdas! Loppu!

Vastaus:

60vr, saat Syksyfiilistelijä -merkin. :)

Nimi: Neela

22.04.2018 14:31
Jatkoa...

Katsoin taakseni ja takanani oli iso valkoinen hevonen. Elsa kysyi että kuka olet? Hevonen vastasi. Ardra! Elsa kuitenkin ihmetteli että miten Ardra voisi muka löytää äitinsä Maribeten ja eniten Elsa oli ihmeissään että hevonen puhuu! Noo matkaa tuletko kyytiin? Ardra kannusti. Toki Elsa vastasi epäillyttävänä. Heti kun Elsa hyppäsi Ardran kyytiin niin Ardra kiitää vain täysiä eteenpäin! Sitten Elsa näki luolan ja osotti sormella että minne päin. Ardra ja Elsa laskeutuivat luolan eteen ja menivät sisään! Luolassa ei kuulunut mitään ja oli melko viileä. Mutta yhtäkkiä eteemme tuli höyryä ja alkoi haista pahalta! Ardra kuuli Maribeten huutoa ja lähti täysiä laukkaamaan. Ardra törmäsi yhtä äkkiä näkymättömään seinään. Elsa tuli perässä. Seinän läpi näkyi iso olento joka on ehkäpä tehty puusta mutta elävä! Seuraavaksi Elsa ja Ardra juoksivat ulos luolasta. Elsa painoi luolan kiveä kädellä ja yhtäkkiä iso harmaa kivi aukesi. Kun Elsa ja Ardra astuivat sisään kivi sulkeutui! Elsa yritti kämmenellä avata taas kiveä mutta se ei onnistunut! Elsa ja Ardra menivät eteenpäin ja sitten Elsa tunnisti äitinsä Maribeten. Yksi pulma oli se että Maribette oli vangittu pieneen häkkiin! Mutta silloin ihmeellinen hevonen Ardran sarvi osui häkkiin ja Maribette vapautui! Ihmeellinen sana on... Ardra Elsa Maribette äiti nyt linnaan tulee. Ardra sanoi luolassa niin ja parin sekunnin päästä kaikki olivat linnassa. Ja myös Maribette äiti jäi asumaan linnaan! Loppu.

Vastaus:

150vr :)

Nimi: Neela

18.04.2018 16:07
Valkoinen hevonen linnassa

Oli iso linna ja valkoinen hevonen ja linnaa hallitsi jääkuningatar Maribette. Valkoinen hevonen oli iso ja sillä oli siivet ja jäästä tehty sarvi. Linna oli tosi iso ja siellä oli monta eri huonetta! Valkoiselle hevoselle oli myös keksitty nimi joka oli Ardra. Mutta pahin juttu oli se että linnassa saa olla vain tietyt asukkaat ja linnaan oli eksynyt nuori tyttö Elsa! Hän astui jännittyneenä linnan sisään ja heti kun jalka osui lattiaan kaikkialla oli punainen hälytys valo joka alkoi hälyttää tunkeilijasta! Ovelle tuli heti soturi vartijat ja kysyivät Elsalta mitä yrität tehdä? Elsa vastasi. En tiedä eksyin vaan tänne? Aha noo haluatko muuttaa linnaan vai jatkaa eksynyttä elämää? Kysyi soturi hyvin tiukkana! Elsa mietti ujostuneena ja lopulta hävetessään hän päätti jäävänsä linnaan. Mutta Elsa ei ollut kuullut valkoisesta hevosesta! Hän näki seinällä lapun jossa luki Ardra! Hän mietti että kuka on Ardra? Koko päivä meni siihen kun Elsa kierteli linnassa. Kiertämättä oli vielä kaksi hallia. Mutta juuri silloin vartija tuli sanomaan Elsalle. Kolmos hallissa on asukkaiden hotelli huoneet! Elsa kysyi että kun muutan tänne linnaan niin maksaakose? Vartija vastasi. Ei koska olet eksynyt eikä sinulla taatusti ole rahaa! Ookei. Elsa vastasi ylpeänä. Niin vartija näytti Elsan huoneen joka oli tyyliin valtavan pelikentän kokoinen! Siinä juuri Elsa kysyi vartijalta! Kuka on Ardra? Se on valkoinen ihme hevonen jolla on siivet ja jäästä tehty sarvi! Aa. No kuka omistaa tämän linnan? Jääkuningatar Maribette! Maribette? Elsa kysyi hämmästyneenä! Joo kyllä! Elsa sanoi itkien. Se on minun vanha äitini sen nimi oli Maribette! Mutta en tiedä missä äitini on! Vartija sanoi. Voinko auttaa jotenkin? Mutta sitten yhtäkkiä Elsa muisti että missä sen äiti ehkä on! Se se se on l lu luolassa yksin ja peloissaan! Vartija lähti ja Elsa meni nukkumaan ja odotti yhä aamua. Kun Elsan kello soi hän sanoi jääkuningattarelle lähtevänsä etsimään äitiä! Mutta ennen kuin Elsa pääsi lähtemään hän kuuli outoa ääntä niinkuin joku yrittäisi sanoa jotain! Elsa voinko tulla mukaasi etsimään äitiäsi Maribetteä ja pääset lennolle? Sitte Elsa katsoi taakseen ja siellä oli.... JATKUU

Nimi: Neela

31.03.2018 13:07
Runo yöbileet

On ilta ja siitä lähtee yöbileet!
Näin puun ja taivaalla näen kuun!
Lähdin syömään ja minkä lainen olisi työmaa!
Tein itselleni letit ja Amulet alkaa nimellä Petit.
Teen lettuja bileitä varten ja pihalla näkyy kettuja.
Hieno talo mutta en haluais että koskaan olis tulipalo!
Bileet alkoi ja ohjelma salkoi alkoi;)
Hauskaa!
Söin ja tyynyjä löin.
Mulla on laukku ja sitten pääsi paukku:0

Vastaus:

35vr, kivan pirteä runo! :D
Saat Runoilija -merkin.

Nimi: Neela

31.03.2018 11:45
Agilitykurssi

Oli aamu ja olin tosi innoissaan koska tänään on agilitykurssi! Ruokin ja harjasin Amuletin ja pesin hänet puhtaaksi. Heräsin kello 5,30! Heräsin aikaisin koska piti valmistella Amulettia ja hoitaa tallia. Sitten Katatu käveli minua vastaan. Sanoin Katatulle että voisitko auttaa hoitamaan hevosia koska tänään on agilitykurssi? Joo toki voin vaikka mennä taluttelemaan Harkuria Katatu vastasi innokkaana. Täytin hevosten juomakupit ja letitin Amuletin harjan! Seuraavaksi laitoin Amuletille matka suojat ja vein heppani traileriin! Mentiin kohti agilitykurssia joka kestää päivän. Ennen lähtöä olin laittanut Amuletille trailerin sisälle paljon heinää. Istuin autossa jännittyneenä ja agilitykurssille ei ollut kovinkaan pitkä matka. Kun päästiin perille niin olin tosi innokas. Talutin Amuletin ilmoittautumis paikalle. Iloinen ja jännittynyt Amulet piti heinää suussa! Yhtäkkiä huomasin että agilitykurssi alkaa! Jee olin niin jännittynyt ja iloinen! Ensin tutustuttiin kaikkiin ja aloitettiin päivän kurssi. Me mentiin isolle kentälle jossa oli pieniä esteitä pujotteluita auton rengas ja vielä peitto jonka päältä pitää mennä. Minä ja Amulet oltiin ensimmäisenä vuorossa! Amulet meni hyvin pujotteluita. Esteinä oli kavallettejä! Amuletin piti laittaa renkaan sisälle etujalat ja se onnistui hyvin! Peiton päältä Amulet ei suostunut mennä! Minua alkoi hävettää Amuletin puolesta! Sitten sanoin Amuletille. Mene peiton yli jos menet niin saat sen jälkeen herkun! Niinpä Amulet lopulta suostui. Oli muiden vuoro ja sen jälkee me kaikki annettiin hevosille ruokaa ja Amulet sai herkun jonka lupasin sille antaa! Oli kesä ja kuuma ja laitoin t-paidan päälleni. Seuraavaksi mentiin taluttelemaan hevosia maastoon jossa oli sinisiä esteitä. Ne olivat 20cm! Amulet tietenkin hyppäsi innokkaana. Minulle tuli nälkä ja söin omenan välipalaksi ja join vettä! Kurssin pitäjä sanoi että sillä on hevosille ja kaikille ihmisillekkin pieni yllätys! Me käytiin uittamassa hevosia ja siellä oli pujottelua! Amulet kiitää järvessä ja laiskana on pujoittelussa! Mentiin kurssin tallia kohti ja pidettiin pieni ruoka tauko. Samalla hevoset pääsivät laitumelle syömään ruohoa. Viimeinkin jatkettiin kurssia! Oli vuorossa vaikea tehtävä! Oli viltti ja sen päältä piti mennä! Vaikea juttu oli se että siinä tuuli vähän! Amulet pelkäsi tuulta ja ei uskaltanut aluksi mennä! Mutta kyllä reipas ja rohkea Amulet meni nopeasti viltin läpi. Sanoin hepalle hieno tamma ja annoin tietty herkun. Sitten agilitykurssi loppui ja lähdimme omalle kotitallille!

Vastaus:

110vr

Nimi: Neela

30.03.2018 17:29
Runo Neela ja tallipäivä

Aamu oli ja tallipäivä koitti!
Mutta yhtäkkiä joku mulle soitti?
Haluatko uudet liidut multa kysyi Iitut!
Kira laukkaa muiden kanssa ja Amulet haukkaa suuhunsa heinää:)
Puu on kasvanut ja samalla suu on täyttynyt.
Onpas Kusti kurainen!
Sitten letitän Javan harjaa.
Minulla on tiimi ja suustani tuli riimi.
Ulkona on Nala ja Harkurille annoin yhden herkun palan!
Hyvää yötä tallityöpäivä.

Vastaus:

50vr

Nimi: Neela

29.03.2018 14:13
Jatkoa.....

Niin ne ovat. Klingonia! Voi eei Iitu tärisi peloissaan! Nala sanoi uteliaana. Nyt ainaki ehkä tiedämme vähän johtolankoja! Sitten päätimme pikaisesti ottaa hevoset ja selvittää asia! Minä kiihdytin Javan parhaalla ystävällä Kustilla! Nala laukkasi Arashilla! Ja Iitu laukkasi Sebastialla! Seurataan ääniä sanoin reippaaseen ääneen! Iitu sanoi että ehkä meidän pitäisi kääntyä tai klingonit syövät meidät? En käänny vaan pelastan Javan! Olimme menossa kohti luolaa ja meitä vastaan tuli joku? Iso klingoni jotka ovat oikeastaan sotapäällikköjä! Nala näki luolassa Javan. Mutta Java oli klingonien keskellä! Apuaa! Iitu piileskeli puun takana. Sitten sanoin! Voisinko ottaa tuon hevosen mikä tuolla on? Iso klingoni vastasi.. Ette! Iitu yhtäkkiä ryntäsi Javan luokse ja laukkasi kotiin! Mutta tietenkin meidät vangittiin luolaan! Nala sanoi. Mitä haluatte jos päästätte meidät vapaaksi? Hevosen jonka ryöstitte minulta! Minä korjasin! Se on meidän hevonen ettekä saa vangita meitä! Ostakaa omat hevosenne ettekä myös rääkkää niitä! Niinpä päästiin taas turvallisina tallille.

Vastaus:

90vr. :)
Teet ihan hyviä tarinoita. Toisaalta olisi kiva saada tarinoita, joissa puuhastelet yksin hevostesi kanssa (sulla on välillä aika monia henkilöitä tarinoissasi)

Nimi: Neela

29.03.2018 13:47
Oli ilta ja kävin nukkumaan. Sitten heräsin keskellä yötä ja ihmettelin että miksi hevoset hirnuvat niin kovaa? Päätin äkkiä laittaa takin päälle ja mennä katsomaan että mitä tallilla tapahtuu! Hmm..? Näyttää siltä että hevoset ovat peloissaan! Entä muuta? Haa! Missä on Javana II?! Kävin surullisena nukkumaan ja myös vihaisena varkaudelle koska huomenna tämä selvitetään! Kun oli aamu ja heräsin menin äkkiä tallille. Mutta Iitu ja Nala kysyivät. Miksi olet noin hätääntynyt ja peloissaan? No katso itse vaikka! Huomasin tämän kun heräsin keskellä yötä! Oho no mitä nyt Nala kyseli? Missä on Java? Varmaan karannut! No tuskin suljen nykyään huolellisesti karsinan ovet! Iitu vastasi. No miksi ovi on auki? No sitä minä tarkoitin joku Javan on varmaankin varastanut! Sehän on tässä pää asia sanoin hermostuneena! Nala sanoi. Noo kannattais mennä varmaan etsimään Java? No minne? Oletko nähnyt johtolankoja. En. Yhtäkkiä kuulimme kaukaa ääniä. Hahahaa! Iitu sanoi mikä tuo oli?! Jea hahaahahaa! Nala sanoi! No mikä tuo oli? Ahaan! Tiedän vastauksen! No mikää? Iitu ja Nala kysyivät?! Ne ovaat...... Jatkuu....

Nimi: Neela

26.03.2018 16:11
Oli aamu ja tulin tallille. Oli jotenkin oudon hauska olo! Niinpä sanoin Iitulle hauskan jutun! Haluatko kuulla Iitu vitsin? Joo! Sika söi sipsin! Haahhahhaa:)! Sitten Iitu lähti ratsastamaan Sebastialla ja minä nauroin liikaa. Ajattelen minkä lainen voisi olla taruolento? Pörri tuli juuri vastaamaan! Se on laiskiainen jolla on pinkki turkki punaiset silmät ja iso vihreä peppu! Hahaa hyvä vastaus! Oletpas hyvin vitseliäs. Sen jälkeen lähdin ratsastamaan Kustilla ilman satulaa ja lähdin kohti kesäistä maastopolkua! Edestäni juoksi pikaisesti Pikiltä näyttävä hiiri ja hän yritti säikyttää Kustin mutta Kusti enemmänkin säikytti hiirtä. Kun oli ilta ja lähdin nukkumaan ja näin unta! Ja ihmisten nimet olivat Harri Pekka Juuso ja Maiju. Niiden talossa oli hyvin pimeää! Sitten Juuso keksi pimeyteen ratkaisun! Vaikka kyllä pimeyttä hallitsi olento nimeltä Vonka! Se oli välillä näkymätön. Juuson idea oli että he voisivat isolla säkillä kantaa talosta pimeyttä pois ja viedä auringon valoa sisälle! Iso Vonka olennolla oli siivet ja pitkä kaula. Harri kävi nukkumaan kello 13,50! Hirviö vaihtelee koko ajan näkymätön ei näkymätön! Maiju meni ostoksille ostamaan uuden kaula korun koska vanha oli ruma! Juuri silloin kun Maiju tuli ostoksilta niin heräsin unesta! Ahaan nyt on taas tallipäivä eikä pimeyden päivä. Yhtäkkiä...! Aloin piirtämään. Menin Maisan kanssa kävelylle ja astuimme taruolennon valtakuntaan! Kävimme ensin keltaisen oven sisään. Siellä oli lehmä farmi iso talli ja lammas laidun. Yhden lampaan nimi oli Masa! Tallilla oli ainakin sata hevosta! Lehmä farmin omistajan nimi oli Kari. Minä ja Maisa mentiin ratsastamaan hevosella Kimmo. Seuraavaksi mentiin sinisen oven sisään! Se oli täynnä taruolentoja! Kaikilla oli miljoona silmää violetti häntä ja isot jalat. Yksi oli erinlainen! Hän sanoi olen taruolento ja omistan koko valtakunnan! Iso taruolento on seka värinen ja osaa muuttua näkymättömäksi! Katsoimme yhtäkkiä taru maailmasta suoraan meidän tallin satulahuoneeseen! Olipa mahtava reissu! Mutta meitä vastaan tuli taruolento! Vihreät silmät lyhyt häntä joka sanoi hei Neela ja Maisa olen Iitu hirviö! Iitu oli kehitellyt itselleen hirviö puvun ja jekutettiin sillä kaikkia!

Vastaus:

100vr

Nimi: Neela

24.03.2018 14:58
Kävelin Nalan kanssa tallille ja haluttiin mennä retkelle. Pakkasimme tavarat ja eväät reppuun ja varustettiin hevoset. Nala meni Arashilla ja minä menin Kiralla! Sitten oltiin menossa matkaan ja siinä Claudiaaa tuli kysymään että minne olette menossa? Nala vastasi maastoretkelle! Aa hyvää matkaa. Kun lähdettiin maastoon päin niin näimme hienoja maasto esteitä. Nalan ilme näytti siltä kuin hän haluaisi hypätä niitä! Niinpä me sitten hypättiin esteitä. Kira hyppi kauniisti ja Arashin harja lentelee kauniisti. Jatkoimme matkaa kohti ihanalle kesä järvelle! Onneksi otettiin uikkarit mukaan! Me vaihdettiin uimapuvut ja ratsastimme järveen. Tipuimme yhtä aikaa veteen! Mikä onnen tuuri:D! Seuraavaksi menimme eväiden syönti paikkaan. Minulla oli mukana sämpylä mehu pullo ja omena! Nalalla oli leipä mehupullo ja keksejä! Pelkäsin koko ajan että Kira varastaisi omenan! Sen jälkeen laukkasimme maastoon ja pystytimme teltan ja kävimme nukkumaan! Aamulla söimme aamupalan ja lähdimme ratsastamaan. Kun olimme tallilla niin kerroin heti tietenkin Iitulle mun ja Nalan retken. Menimme Iitun kanssa siivoomaan karsinoita ja ajattelimme vähän vikeltää. Otin Amuletin ja lähdimme kentälle. Menin pelkillä suitsilla ja seisoin hevosen selässä. Iitu oli nyt valmentajana kun seison! Sitten voimme Amuletin karsinaan ja siliteltiin hevosia!

Vastaus:

70vr :) Olisit voinut kuvailla tarkemmin, mitä teitte. :)
Arashia ei saa käyttää esteillä, eikä myöskään maastoesteillä!

Nimi: Neela

23.03.2018 15:44
Kävelin tallille päin ja sitten hoidin hevoset ja lähdin ratsastamaan Kiralla. Varustin sen ja lähdin maastoon päin. Mutta yhtäkkiä eteeni tuli lohikäärme joka kysyi tuletko kyytiin niin lähdetään? Sanoin tietenki ei ja lähdin tallille. Huh mikä reissu joka oli kyllä pienin reissu! Lähdin kentälle hyppimään esteitä Kiralla ja hyppäsin 95cm. Ratsastin vähän aikaa ja siirryin uudelleen maastoon! Sielläkin oli maasto esteitä ja Kira loikki niiden yli suoraan kohdatessaan samaa lohikäärme Elliottia! Hän sanoi että jossette lennä kanssani joudutte pulaan! Sanoin ei ja lähdin karkuun. Hän nappasi meidät vangiksi ja heittäydyimme pieneen häkkiin. Edessämme oli home leipää ja oksennusta. Voi oriani hän kärsii! Hyppäsin häkissä selkään ja menimme seinien läpi tallille piiloon sotkuiseen satulahuoneeseen. Nala tuli kysymään miksi olet piilossa siellä? Sanoin tule sinäkin tai muuten joudut vankilaan! Höpsistä vaan älä luulekkaan että joutuisin muka vankilaan. Nala lähti ja menin katsomaan hevosia. Kuulin kuinka hevoset ovat peloissaan mutta miksi? Silloin olin menossa nukkumaan enkä saanut unta. Aamulla kysyin Maisalta että miksi hevoset hirnahtelivat koko yön? Maisa vastasi pelokkaana en tiedä mennään selvittämään asia! Miksi kauraa on pitkin lattiaa? Kuka sotki ruoka huoneen? Haa missä Kusti on?! Maisa sanoi täällä on hevos varkaita mutta ketkä he ovat? Kuulimme kova äänistä meteliä! Rää iik pohoo apuaa! Minä ja Maisa lähdimme seuraamaan ääniä! Ja nyt oli pakko hypätä lohikäärmeen selkään! Lensimme ääniä kohti ja näimme mustan pallon jolla oli silmät ja kummittelevan hirviön! Yritimme kääntyä tallille mutta paha lohikäärme vei meidät hirviöiden luokse! Emme nähneet mitään kunnes näimme taas ittemme isossa tarumaailmassa jossa näkyy vaikka mitä! Kultaisia hevosia vihreitä lampaita ja ison dinosauruksen luun! Poks! Eikääääääääääääääää! Heräsin juuri unesta kun oltiin menossa isoon maailmaan:(!

Vastaus:

100vr

Nimi: Neela

23.03.2018 13:34
Hups anteeksi oon vähä luullu Kiraa tammaksi XD
Yritän muistaa että Kira on ori:)

Vastaus:

XD Eipä mitään :DD

©2018 Virtuaalitalli Moonlight - suntuubi.com