Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Iitu

Hoidokit: Roxana Lily, Aamun Usva, CanCan ja Kelly

Taso: 5.

Astutukset:
Supreme's Final-Ässähässäkkä
Kunové-Raksha
Flaming Heart-Drake
Bambo-Texter
Kurojaki-Tähden Tuike


 Ajokortti

 18.1.2017
 Tammikuu 2017
 2.3.2017

Tavarat:

-Musta ratsastuskypärä
-Mustat nahkachapsit
-Mustat hanskat
-Luonnonvalkoiset kokopaikkaiset ratsastushousut
-Musta esteraippa
-Turvaliivi
-Vaaleanruskeapinkit polvisukat

Yhteiset:
-Mustat kärryt
-Herkkukeksipaketti, omena
-Musta letityskuminauhapussi
-Musta juoksutusliina
-Musta juoksutus-/ajovyö
-Hiihtoratsastusvaljaat
Kavioöljypurkki
Valjasrasva
Vikellysvyö valkoinen 
Kylmäyskääree
herkkukeksipaketti, maku: kurpitsansiemen

CanCan:
Riimunnaru salmiakkikuvioilla, limemusta 
Nylonriimu, lime 
Talliloimi, lime
Hoitosetti, lime 

Lily:
Riimunnaru salmiakkikuvioilla, pinkkimusta 

Nylonriimu, pinkki 
Talliloimi, pinkkivaaleanruskea
Englantilaiset suitset, musta 
Hoitosetti, pinkki 
Ylseissatula, musta 
Yleishuopa, pinkki

Aamun Usva:
Riimunnaru salmiakkikuvioilla, vaaleanpunainen 

Nylonriimu, vaaleanpunainen 
Talliloimi, vaaleanpunainen 
Englantilaiset suitset, musta 
Hoitosetti, vaaleanpunainen
Ylseissatula, musta 
Yleishuopa, vaaleanpunainen

Kelly:
•Hoitosetti punainen 

•Riimunnaru salmiakkikuvioilla punamusta 
•Nylonriimu punavalkoinen 
•Toppaloimi punainen
•Englantilaiset suitset ruskea 
•Timanttiotsapanta punainen
•Yleissatula ruskea 
•Yleishuopa punainen 
•Joululoimi
•Tonttulakki hevoselle

Rahat: 579vr, 3 lahjakorttia

Vieraskirja  1  2  >

Nimi

Kotisivut

Sähköposti

Kommentit
Viestisi tarkastetaan ennen julkaisua
Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi miinus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
Yksityinen  

Nimi: Iitu

13.12.2017 17:29
Mitä seuraavaksi? 13.12.17

Harjasin uusinta hoitsuani Kellyä rauhallisesti. Olimme sopineet menevämme Maisan kanssa tänään taas maastoon ja hän harjailikin Kuroa käytävällä. Nostin satulan Kellyn selkään ja kiristin satulavyön. Taputin friisiläistä ja laitoin tammalle kuolaimet suun eteen. Kelly otti ne hyvin nätisti.
"Hieno Kelly" kehuin tammaa. Vedin niskaremmin korvientaakse ja laitoin muut remmit kiinni.
"Mä oon valmis Maisa, entä sä?" Kysyin.
"Oon valmis" tyttö ilmoitti ja nyökkäsin vastaukseksi. Talutin Kellyn pihalle ja kiristin satulavyötä. Kelly katseli minua hetken, kunnes alkoi hamuta lunta maasta. Kiipesin selkään ja lyhensin uuden satulan jalustimia sopiviksi minulle. Jatkuu...

/Käytinjo ostamiani kamoja täs/

Nimi: Iitu

12.12.2017 08:30
Seikkailulle! 10.12.17

Jatkoa...
Olimme varustaneet Kuron ja Lilyn ja nyt olimme nousseet satuloihin. Kiristin satulastakäsin vielä hitusen Lilyn satulavyötä ja sitten annoin merkin lähteä kävelemään.
"Tuu Maisa!" Lausahdin iloisesti ja annoin Lilylle pitkät ohjat.
"Tulossa!" Maisa huusi takaisin ja tuli Kuron kanssa perääni.

Saavuimme metsän reunaan ja keräsimme ohjat. Ponit valpastuivat heti. Maasto ei näyttänyt kovin liukkaalta, sillä kaikki kun oli sulanut pois. Mutta kyllä uutta lunta kohta sataisi! Maiskutin Lilylle ja tamma siirtyi raviin. Kurokin siirtyi raviin Lilyn perässä. Ravailimme jonkin matkaa, kunnes eteemme tuli vanha hiekkatie.
"Laukataan!" Kiljaisin ja annoin Lilylle laukkapohkeet hieman turhakin kovaa. Tamma hyppäsi laukalle ja alkoi pukittelemaan pää alhaalla. Riuhtaisin pään ylös ja sitten jatkettiin laukkaa, sillä Kuro oli jo paljon edelle. Lily lähti laukkaan ja minä nousin jalustimille seisomaan keventääkseni painoa. Lilyä minä taas kannustin laukkaamaan kovempaa ja kovempaa ja pian me saavutimme Kuron ja Maisan.
"Laukkakisa tallille?" Kysyin pilkettä silmäkulmassani.
"Tottakai!" Maisa otti haasteen vastaan ja antoi lisäpohkeita Kurolle. Minä taas pamautin pohkeet kunnolla tammalleni ja se ampaisi perään, kuin tykinkuula.
"Jiihaa! Täältä me tullaan!" Huutoni raikui metsässä. Olimme pian aivan Kuron jäljessä, mutta silloin tallipiha tuli näkyviin.
"Jes! Mä voitin! Hyvä Kuro!" Maisa iloitsi.
"Mulla olikin pienempi poni, mutta odotas vaan kun otan jonkun sairaannopeen hoitsuks ja karautan sun ohi tosta noin vaan!" Naurahdin ja Maisa alkoi kikattaa. Lopulta menimme tekemaan loppuverkat kentälle.

Harjasin Lilyä pitkin vedoin. Se oli tehnyt tänään kunnon lenkin metsässä kanssani. Tamma oli ansainnut päiväheinänsä. Olimme olleet noin puolitoistatuntia maastossa ja varustamiseen ja harjaamiseen meni yleensä puolituntia, joten kello oli nyt suurin piirtein kaksi. Taputin vielä Lilyä ja annoin sille sitten rauhan. Vein harjat pois ja otin tallilaukkuni mukaani. Sitten lähdin kohti kotia.

Loppu!

Vastaus:

120vr :)

Nimi: Iitu

10.12.2017 18:34
Seikkailulle!


Oli hyvin aikainen aamu, kun saavuin talleille. Haukottelin hetken, kunnes huomasin Maisan heiluvan Kuron karsinan vierellä.
"Huomenta Maisa!" huudahdin tytölle.
"Huomenta Iitu" Maisa vastasi heleällä äänensävyllään. Kaikki oli taas ennallaan, Maisa oli palannut ja teimme kahdestaan huimapäisiä seikkailuja metsässä, kuten ennenkin.
"Mennäänkö maastoon?" kysyin virnistäen.
"Tottahan toki!" Maisa innostui. Kaikki tunsivat meidät, kun me löimme päämme yhteen, siitä syntyi vaikka minkä laisia päähänpistoja. Katatu meidät varsinkin tunsi, ja vanhimmat hoitajatkin. Tallin omistaja oli joutunut kestämään jo hulluja tempauksiamme kauan. Joskus katosimme metsään ja toisinaan taas jouduimme hullua hullumpiinkin seikkailuihin. Ja lopulta jollakin ihmeen kaupallame selvisimme aina takaisin ehjin nahoin. Minä ja Maisa oltiin tosiaan hyvä parivaljakko.
"Huhuu! Maa kutsuu Iitua!" Maisa sanoi vierestäni ja hätkähdin ajatuksistani hereille.
"Aa. Joo. Löydetäänköhän me tänäänkin joku uusi seikkailu?" pohdin.
"No tottakai löydetään, koska me ollaan me!" Maisa naurahti.
"No totta!" nauroin.
"Mennään nyt varustamaan ponit" Maisa sanoi lopulta, naurettuamme hetken. Nyökkäsin ja aloin miettiä, kenellä menisin. Päätin mennä jälleen Lilyllä, sillä Akilla en viitsinyt mennä ensimmäisellä kerralla maastoon. Aamun Usvaakin vasta koulutettiin ja Canilla pitäisi mennä ajaen, siksi valitsin Lilyn. Jatkuuuu...

Nimi: Iitu

19.11.2017 09:03
Tasan vuoden tallilla (+5 päivää :D)


Olin pyytänyt unelmahevostani Kellyä hoidokikseni. Sillä olisi ihanaa tehdä maastolenkkejä ilman satulaa. Mutta kaikella oli hintansa, minun piti luopua Madokasta. Madoka menisi varmasti hyvään hoitoon seuraavalle hoitajalleen. Olin varma siitä, kaikkihan täällä hoisivat hoitsujaan hyvin.

Oven saranien kirskunta sai minut heräämään ajatuksistani. Käänsin katseeni ikkunasta kohti tulijaa.
"Ai hei! Olen uusi täällä ja olen tutustumassa paikkoihin" tyttö sanoi ja hymyili.
"Hei! Tervetuloa sitten, mä oon Iitu, hoitanut täällä vuoden ja 5 päivää" sanoin virnistäen.
"Aa. Mä oon Ada ja hoidan Royal Princeä" Adaksi esittäytynyt tyttö sanoi.
"Jaa. Mää hoidan CanCania, Roxana Lilyä, Aamun usvaa ja pyysin tänään Kellyä" luettelin hoitohevoseni.
"Oho! Hoidatpa sä monia hevosia! Mentäiskö ratsastaa tänään vaikka maastoon?" Ada kysyi.
"Voitas tutustuu vähän paremmin" hän jatkoi.
"Joo!" Hihkaisin innostuneena ja pomppasin sohvalta ylös niin nopeasti, että vieressäni ollut kännykkäni lennähti maahan.
"Hups" sanoin hihittäen ja nostin I phone 7 ylös. Heitän sen tallikassiini ja kassin sullon kaappiini. Siellä näin yhden kuvan missä on minä, Maisa ja meidän silloiset hoitsumme. Huokaisen syvään sulkien kaapin.
"Mä käyn hakee Prinssin" Ada huikkaa ja katoaa ovesta talliin.
^Kenellä minä nyt menen?^ mietin ja poljen jalkaani maahan. Lily tulisi mukaani, mutta en tiedä mitä siitäkin tulisi.
^Olisipa Kelly jo hoitsuni^ mietin haikeasti ja kävelen viereiseen satulahuoneeseen. Satulahuone oli siisti, kuten aina. Hoitsujeni satulat eivät kaivanneet putsausta, sillä ne olivat ihkauudet. Eivät kyllä kimaltelevat suitsetkaan. Otin Lilyn satulan, suitset, hoitosetin, riimun ja riimunnarun kasivarsilleni ja vein satulan, suitset sekä hoitosetin ponin karsinan viereen. Riimun otin mukaani. Heitin sen olalleni ja suuntasin kohti tarhoja. Näin Adan raahaavan Prinssiä kohti talleja. Hänellä taisi olla hieman ongelmia, mutta juuri nyt en kerinnyt auttaa. Lily olisi haettava, muuten Ada saisi odotella minua iät ja ajat.

Luikahdin aitaukseen ja katselin missä Lily menee. Se oli kyhnyttämässä itseään hevosystävänsä kanssa. Viheltelin muina miehinä piilottaen pinkin nylonriimun selkäni taakse. Lily lopetti kyhnyttämisen ja lähti tulemaan minua kohti riiputtaen laiskasti päätänsä. Lily oli aivan mutainen ja heinän korsia sojotti siellä sun täällä. Tästä tulisi raskas harjauskerta, enemmänkin minulle, kuin Lilylle. Kun ruskea poni oli aivan luonani sujautin riimun tämän päähän. Pikalukko kiinni ja menoksi, niin tehtiin. Varmistin vielä portin lukkoon ja lähdin kohti tallia nöyrä poni perässäni.

Kohta oli Lily satuloitu ja suitsittu uusilla valjaillaan. Lily oli ollut aika kiltisti hoitaessa ja varustaessa, mitä nyt koitti muutaman kerran näykätä, mutta komensin ponia. Nousin ratsaille ja kiristin vielä vähän satulavyötä paikoillaan tanssivan ponin selsässä. Lyhensin vielä jalustimia ja sitten vilkaisin Princen kanssa taistelevaa Adaa.
"Onko ongelmia?" Kysyin epäilevästi ja ratsastin Princen eteen.
"Ei" Ada ähki ja nousi Prinssin selkään. Nopeasti Ada kiristi satulavyön ja sitten lähdettiin matkaan. Lily pikakäynnillä ja Prinssi melkein ravaten.

Sain Lilyn rauhoitettua, kun päästiin metsän keskelle. Prinssi koitti syödä vielä syksyn viimeisiä ruohoja, mutta Ada piti sen kurissa.
Kuuset olivat vehreitä, silti muut puut olivat lehdettömiä. Maassa kaikki oli kuollutta, mikään ei vihertänyt, noh, paitsi sammal.
"Miten sä päädyit tänne?" Kysyin ja pidätin ruskeaa poukkoilevaa ponia.
"No siis, löysin tallin netistä ja talli näytti mukavalta, joten päätin käydä katsomassa. Niin ja nyt mä oon tässä, ratsastamassa vuoden hoitaneen hoitajan kanssa!" Ada virnisti.
"No ravataankos?" Kysyin hymyillen ja Ada nyökkäsi. Lyhensin ohjia ja annoin kevyesti pohkeet. Lily siirtyi super reippaaseen raviin. Katsoin taakseni, sieltä Ada tuli ravaten kovaa Prinssillä. Prinssillä taisi olla ongelmia pysyä perässä, joten hidastin vähän. Silloin Prince ja Ada kirivät.
"Laukataanko?!" Huusin Adalle.
"Joo!" Ada kiljaisi takaisin innoissaan. Annoin Lilylle laukkapohkeet vähän turhakin kovaa ja poni lähti pukkilaukkaan. Hidastelin ponia vähän, mutta sitten annoin vähän lisää vauhtia. Lily alkoi laukata kovaa, mutta nätisti. Katsoin tulkeeko Prinssi perässä, kyllä se tuli, villisti laukaten ja korvat höröllään. Lily kovensi tahtiaan. Kavioiden jyske kaikui metsässä. Aloin kikattaa vauhdin huumasta, tämä oli ihanaa. Pian metsä raikui naurun ja kavioiden kopseen ääniä. Ponit tuntuivat suorastaan lentävän. Vedet paiskautuivat silmiin ja maisemat vilisivät ohi. Menimme kovaa! Yhtäkkiä näin edessäpäin kaatuneen puunrungon.
"Maastoeste!" Kikatin Adalle taakseni.
"Mitä?! Oikeesti!" Ada huusi takaani. En kerinnyt vastata sillä piti keskittyä hyppyyn. Onneksi puu oli tarpeeksi matala myös Prinssille. Sitten se tuli, Lily otti valtavan loikan ja minä lähdin mukaan. Se tunne oli ihana! Sitten tulimme maahan, Lily jatkoi laukkaansa. Minä katsoin taakse ja näin Prinssin ja Adan hyppäävän. Sekin oli hieno hyppy. Aloin hiljentää Lilyä, kun tajusin, että olimme tulleet tuttuihin maisemiin.
"Hiljennetään" sanoin Adalle, joka ilmeisesti myös ymmärsi yskän.

Pian ponejen meno oli enään pelkkää leppoisaa käyntiä, mutta niistä näki, että olimme menneet kovaa. Ponit olivat aiva hiessä ja ne olivat ihan puhki. Lilynkin kaulalta valui hikivanoja. Minullakin oli kuuma, ratsastaminen oli kuumaa puuhaa. Siinä tuli helposti lämmin, itselle ja ponillekkin. Kun katsoin Adaan, huomasin että hänelläkin oli kuuma. Annoin Lilylle pitkät ohjat ja se venytteli päätään pitkästi, samoin teki Prinssi, kun sille annettiin pitkät ohjat. Katatu tuli tallipihalla meitä vastaan kottareineen.
"No missäs te olette olleet?" Katatu kysyi nauraen.
"Ihan tuossa metsässä, laukattiin paljon. Ja ai niin! Siellä oli kaatunu puu, nii hypättiin sen yli" vastasin reippaasti, kun Ada jäi hieman empimään.
"Sen näkee teistä!" Katatu naurahti hyväntahtoisesti. Hymyilin naiselle takaisin.
"Noh, päästän nyt teidät jatkamaan loppuverkkojanne" Katatu huikkasi ja jatkoi matkaansa.
"Ehkä teistä tulee vielä hyvä parivaljakko!" Katatu kuiskasi minulle, kun ohitti minut. Kohautin harteitani ja käänsin Lilyn tallin eteen kaartoon. Prinssi tuli viereemme ja Ada halasi sitä. Minä taputin Lilyä vielä selässä ja sitten laskeuduin maahan. Nostin jalustimet nopeasti ja hölläsin satulavyötä. Uusi satula oli ollut todella hyvä! Halasin Lilyä maassa ja sitten talutin sen talliin riisuttavaksi.

Sujautin riimun Lilyn päähän ja talutin sen pesupaikalle. Siinä kiinnitin ponin molemmin puolin kiinni ja aloin huuhdella sitä vedellä. Lily tykkäsi siitä ja pärisi hyväntuulisena. Lopuksi vedin vielä suurimman osan vedestä hikiraspilla pois. Otin Lilyn karsinaan ja hain sen pinkkivaaleanruskean uuden talliloimen. Asetin loimen Lilylle ja halasin Lilyä. Tämä oli ollut huisin hauska seikkailu.

Lily jäi talliin mutustelemaan heiniään, kun minä lähdin hakemaan Madokaa, Aamun Usvaa ja Caraa sisään. Riimut heiluivat kädessäni, kun avasin portin ja livahdin sisään. Madoka, Aamun Usva ja Cara tarhasivat yhdessä. Onneksi Madoka tai Aamun Usva ei jaksaneet leikkiä. Ei kyllä viimeiseksi kiinni otettava Carakaan, sillä se tiesi että sisällä sitä odottaisi mehevä heinäkasa. Lähdin taluttamaan takanani eteneviä poneja kohti tallia.

Kun kaikki olivat sisällä ja mutustivat tyytyväisinä heiniään, oli minun aika lähteä. Soitin äidilleni ja hän lupasi tulla hakemaan minut. Olipa meillä ollut kiva tallipäivä/vuosipäivä!

Vastaus:

300vr

Nimi: Iitu

18.10.2017 08:24
Jatkoa..."Okei! Kenelläs tuut?" kyselin.
"Varmaan Texterillä" poika vastasi (kirjotin varmaa Texterin väärin).
"Okei. Tiesitkös, Texter oli joskus aikoja sitten munkin hoitsu" sanoin hymyillen.
"Aih! Kiva!" Vihtori vastasi. "Mä meen tästä nyt varustamaan sitä" hän jatkoi ja poistui. Yht'äkkiä aloin muistella Supi ja Maritus aikoja. Hyviä aikoja, nyt olen ajautunut pukkikoneiden ja rodeohyppyjen vietäviksi, voi voi...
Pian kumminkin Canin turvan töykkäisy herätti minut.
"Joo joo, haetaan sulle kärryt, nii varustan sut pihalla" tokaisin ja silitin ponin samettista turpaa. Talutin ponin ulos ja sidoin hoitopuomiin tukevalla merimiessolmulla. Sitten lähdin haakemaan Canin kärryjä.
Vedettyäni kärryt ponin perään ja kiinni tettyäni kaikki remmit päätin mennä verkkaamaan kentälle.
"Hei Iitu, mikä sulla kesti?" Vihtori kysyi, kun saavuin kentälle päätään vihtovan CanCanin kanssa.
"Ajovaljaat" vastasin ja hyppäsin kärryihin. Maiskautin ponin käyntiin ja se hypähti liikkeelle, Canilla taisi olla paljon energiaa... Tästä ei välttämättä hyvää seuraisi...
Maastossa Can päätti tiputella minua kärryistä, ja tipuinkin muutaman kerran. Texter ravasi kauniisti, mutta Can kiiti niin kovaa, että välillä Vihtorin oli vauhditettava Texter laukalle.
"Pruut! Rauhotu vähän CanCan!" tokaisin ohjaa nykivälle ponille.
"Hei oottakaa vähä meitäkin!" Vihtori huusi laukatessaan takanamme. Hetken päästä vauhti alkoi hiipua ja pian se oli enään käyntiä.
"CanCan väsähti!" Vihtori hymyili.
"Joo, ehin jo luulla, ettei se ikinä väsyis!" sanoin vitsillä.
"Niin mäkin!" Vihtori nauroi Texterin selästä ja melkein putosi alas.
Riisuessani CanCania, mietin miten ratsastusreissumme loppujen lopuksi päättyi. Noh, nyt kerron sen teille, se päättyi sillä lailla, että minä olin viisi kertaa jorpakossa (hyvänenaika!) ja Texter pillastui kiitolaukkaan kaksi kertaa. Hyvä oli meidänkin ratastusreissumme!

Vastaus:

120vr

Nimi: Iitu

07.10.2017 16:59
CanCan&Iitu
Ajamista CanCanilla

Katselin ravia karkuuttavaa CanCan-ponia hymyillen ponin ikioma uusi limen värinen riimu ja riimunnnaru kädessäni. Avasin portin ja pujahdin sisälle sulkien sen perässäni. Lähestyin CanCania rauhaillisesti muovipussia kahisuttaen. CanCan kiinnostui ja lähti laukalla minua kohden. Tamma hidasti kohdalleni ja sujautin sille riimun päähän. Klipsautin pikalukon kiinni ja lähdin kohti porttia.
"Hieno tyttö, tuu ny vaan, mennää talliin ja sitten ajamaan" lellittelin ponia.
Tallissa aloin rahnuttaa tammasta kovettunutta likaa irti limen värisellä Magic-harjalla. Olin valinnut CanCanin varusteväriksi limen, se sopi ponille niin hyvin! Aamun Usva taas sai värikseen vaaleanpunaisen ja Lily pinkin. Hymyilin harjatessani ponia.
"Kukaan ei varmaan voi tulla mukaani" mumisin.
"Harmi, kun Maisa lopetti" mietin surullisena. Maisa oli paras tallikaverini ja seikkailukaverini. Huokaisin raskain mielin, mutta voisihan tallilta löytyä joku muu kaverikin?
Näin jonkun pojan kävelevän käytävällä. Astuin käytävälle CanCanin karsinasta.
"Moikka!" Huikkasin pojalle.
"Moi! Mä oon Vihtori. Entäs sä?" Vihtoriksi esittätynyt poika vastaa.
"Mä oon Iitu, lähtisitkö ratsastamaan, kun ajattelin ajaa täl CanCan-ponilla" kysyn hieman ujosti.
"Voisinhan mä tulla!" Vihtori hymyilee.


Jatkuu...

Nimi: Iitu

30.09.2017 09:21
Jatkoa...

Kiipesin Oton selkään ja lyhensin jalustimet sopiviksi. Kiristin vielä satulavyön. Sitten annan pojan lähteä kiertämään kenttää pitkin ohjin.
Otto tölttäsi ympäri kenttää iloisesti ja välillä pärskien. Koitin saada koko aika ponia vaihtamaan askellajin raviksi, mutta se ei oikein onnistunut. Huokaisin ja annoin kerrän Otolle kunnolla pohkeet. Villi pukki lensi ilmoille ja sitten laukattiin, ja kovaa! Otto laukkasi kovempaa, kuin se koskaan on laukannut.
"Hyvä Otto! Tämä on kivaa!" Nauran selässä. Painaudun kiinni oton hulmuavaan harjaan.
Pian oli laukattu aivan tarpeeksi, joten ruuna hiljensi vapaaehtoisesti itsensä ravin kautta käyntiin.
"Hyvä poika!" Kehuin Ottoa samalla taputtaen tätä kaulalle.
Laskeuduin selästä hyvillä mielin, olimme tehneet pohkeenväistöä onnistuneesti. Talutan ponin talliin ja riisuin siltä kamat. Harjasin Oton sen jälkeen oikein kunnolla. Laskin karsinaan vielä ison tupun heinää, jota poni alkoi saman tein mussuttaa. Otto oli ansainnut ruokansa! Loppu

Vastaus:

70vr :)

Nimi: Iitu

17.03.2017 19:58
Katselin peikikuvaani peilistä. Pitkät, noin lantiolle asti ulottuvat letit, jotka olivat palmikoitu kauniisti. Myös kauniit orvokin siniset silmät, juuri niin kuin olin aina nähnyt peilikuvani. Puin reippaasti takin päälleni ja jodhpurit vedin jalkoihini. Sitten olin valmis, astuin ulos ovesta ja otin pyöräni. Pyöräilisin talille. Tallille saavuttuani sain vihdoin hengähtää, olin selvinnyt matkasta ehjin nahoin ja kaatumatta. Nyt sain laittaa pyöräni pyöräparkkiin ja sitten juoksin liukkaan pihan poikki Oton luo ja hyppäsin sen kaulaan, sillä se oli tallissa.
"Anteeks poika etten oo ollu sun luona", supatin Oton korvaan ja Otto hörisi minulle pehmeästi.
"Nyt kyllä mennään ratsastamaan", sanoin Otolle lähtien hakemaan sen harjoja. Löysin harjat helposti ja harjasin Oton. Sen jälkeen vein harjat pois ja otin satulan ja suitset tilalle. Puin ne Otolle reippaasti, sitten olin valmis taluttamaan pojan maneesiin ja nousemaan selkään.

Jatkuu...

Nimi: Katatu

10.03.2017 13:10
Hei! Jos et jo Tallihuoneesta huomannut, niin Maisa kysyi, voisiko Kurojaki astua Tähden Tuikkeen? :)

Nimi: Iitu

04.03.2017 07:04
En teekkään jatkoa siihen viimeisimpään missä lukee "Jatkuu", se saa jäädä ikuiseksi arvoitukseksi:D! (Koska siihen ei ollukkaan enään inspaa)

Vastaus:

Okei, saat siitä 210vr! :)

Nimi: Iitu

02.03.2017 14:31
UUSIEN HEVOSTEN HAKUA
1.3.2017

"Moikka tytöt! Haluutteko tulla mukaan hakemaan uusia hevosia?" Katatu huikkasi tallihuoneen ovelta.
Olimme niin keskittyneitä peliimme, että jouduimme katselemaan ympärillemme ja miettimään, ketä Katatu mahtoi tarkoittaa?
"Ööö.... ketä sä tarkotat?" kysyin hämmentyneenä.
"No teitä!" Katatu virnuili, vieläkin nojaten oveen.
"Joo!" me kaikki huusimme yhteen ääneen (Maisa, minä, Minttu ja Viivi).
Vartin päästä olimme pakkautuneet autoon ja valmiina lähtöön. Niin me lähdimme, autossa soi musiikki.
"Kauanko sinne kestää ajaa?" Minttu kysyi.
"Noin kolme tuntia", Katatu sanoi tyynesti.
"Kolme!" huusimme.
"Niin", hän naureskeli hämmästyksellemme.
Ajoimme ja ajoimme, minä juttelin vieressäni istuvan Maisan kanssa niitä näitä, kunnes en enään jaksanut puhua. Auton hurina kuului, ja silloin minä nukahdin...
Yht äkkiä joku ravisteli minua ja silloin avasin silmäni, näin vain Katatun ja tyhjän auton.
"Missä kaikki muut on?" kysyin hieroen silmiäni.
"Ne on jo ihastelemassa uusia hevosia!" Katatu sanoi kiireisesti.
"Tule, niin saat taluttaa niistä kaksi!" hän jatkoi.
Niin tulin pois autosta ja näin hevosia. Kaksi niistä iskettiin käsiini ja sanottiin "Taluta!". Toinen niistä oli suloinen Shettis ja toinen luultavasti New Foresponi. Lastasin ne autoon ja Katatu maksoi. Sitten lähdimme ajamaan takaisin. Juttelimme hetken, sitten kaikki muut paitsi minä ja Katatu nukahdimme. Loppu matkan juttelimme kahdestaan, esim. Kurosta ja sen koulutuksesta.

//Tässä tällänen lyhyt hevostenhakutarina!

Vastaus:

Saat 100vr :) Kiva kun teit tarinan tästä! :D

Nimi: Iitu

27.02.2017 08:18
Jatkoa...

Kukaan ei vastannut, kaikki olivat todella pettyneitä.
"Jaetaan nyt työt", sanoin.
"Oke! Minä ja Iitu pidetään ratsastustunnit!" Maisa määräsi.
"Ja, ööö... Minttu, Viivi ja Ella varustaa tunille lähtevät hevoset!" minä määräsin.
"Sinä, kuka sun nimi on?" Maisa sanoi katsellen jotain uutta tyttöä.
"Mun nimi on Annika ja mä hoidan Charlieta ja Poison Arrowia", Annikaksi esittaytynyt tyttö sanoi rohkeasti.
"Selvä, Annika, Juppu ja Rosalinda voi harjata tunnille lähteviä hevosia", sanoi Maisa.
"No sitten, kaikki muut saa hoitaa omia hoitohevosiaan ja auttaa tallitöissä!" sanoin vielä lopuksi, ennen kuin kaikki palasivat omiin hommiinsa. Kaksi päivää kului nopeasti ja vaivattomasti.
"No, mennäänkö vähän ajamaan?" kysyin Maisalta.
"Joo!" hän hihkaisi.
"Hei kaikki! Saatte myös ratsastaa ihan itsenäisesti! Mutta sanokaa, jos näette tai kuulette jotain outoa! huikkasin vielä tytöille.
Menimme nopeasti varustamaan poneja. Vartin päästä molemmilla oli kärryt perässään, Maisalla ja Crescentillä ja minulla Bambolla.
"Miks ihmeessä sä meet Bambolla! Maisa huudahti.
"No, halusin kokeilla jotain uutta", sanoin kuopivan ponin kärryistä. Sen jälkeen kun Maisa oli kipuvunnut kärryjen kyytiin, Crescent teki äkki liikkeen, silloin Bambo alkoi tuijottaa porttia. Mekin käänsimme katseemme sinne, sieltä saapui valkoinen auto. Meidän suumme loksahti auki.
"Onko tuo se Riina, jolle saimme soittaa hätätapauksissa?" Maisa kysyi.
"Ei, tai joo, en ole varma", sanoin.
Silloin nainen astui ulos autosta, hänellä oli päällään musta nahkatakki, valkoiset ratsastushousut ja aurinkolasit.
"Ei se oo, ei se oo Riina!" tokaisin hämmentyneenä.
"No ei niin!" Maisa huudahti.

Jatkuu...

Nimi: Iitu

16.02.2017 16:31
Jatkoa...

Sidoin Louin (Love Is Magicin) puuhun kiinni ja menin polvilleni Samathan viereen. Sen jälkeen kaivoin taskustani puhelimen, sillä soitin ambulanssin. Juttelin Samathalle rauhoittavasti sillä aikaa. Lopulta 10.min odottelun jälkeen ambulanssi tuli. Autosta purkautui yhteensä viisi ihmistä. Yksi niistä kysyi minulta:
"Onko hän sanonut mihin häntä sattuu?"
"Hän valitti jotain jalastaan", sopersin.
"Selvä! Onko tuo sinun hevisesi?" mies kysyi.
"Ei, se on lähistöllä olevan tallin, mutta se on hoitsuni", sanoin ylpeästi.
Sitten he lähtivät pillit soiden pois.
Maisa ja Roxana laukkasivat luokseni.
"Missä Samatha on?!" hän kysyi hätääntyneenä.
Osoitin sormellani juuri kaupunkiin kaartavaa ambulanssia. Kävelin Louin luo ja otin sen irti, sen jälkeen nousin selkään. Ravasimme tallille lönkyttävää ravia.
"Missä Samatha on?" Viivi kysyi kun saavuimme tallin pihalle. Ja niin selitin kaiken mitä oli tapahtunut.
"Ei voi olla totta!" Viivi haukkoi henkeään.
"Kuka nyt ratsastustunnit pitää?" Minttu kysyi.
Näytin taskussani olevaa numeroa ja sanoin:
"Tähän me saadaan soittaa hätätapauksissa", sanoin totisena.
Veimme hepat sisään ja sitten soitimme.
Puhelin hälytti kolme kertaa...

Jatkuu...

Nimi: Iitu

12.02.2017 10:31
Jatkoa...
Ensin oli ihan rauhallista, menimme ravia ja käyntiä. Sitten kuulin auton moottorin äänen (olin pitämässä perää), silloin huusin "auto" ja kaikki siirtyivät vielä enemmän reunaan. Auto tuntui kiihdyttävän vauhtiaan koko aika, sitten... se tuli se ajoi jotain kaheksaa- yheksääkymppii, kuski näki meidät, mutta ajoi vain kovaa ja läheltä meitä. Hevoset pillastuivat siitä ja juoksivat täyttä häkää tiehensä.
"Käy hakemassa etsintä joukot, teidän pitää etsiä karanneet hevoset ratsastajineen!" huusin Maisalle.
"Selvä!" hän vastasi ja karautti kohti tallia.
Samatha oli tippunut kaikessa tässä hässäkässä. Hänen jalkansa oli oudossa asennossa ja silmat suljettuina.
Jatkuu...

Nimi: Iitu

09.02.2017 14:00
Jatkoa...
Törmäsin käytävällä Maisaan.
"Hei Maisa tuutko ratsastaa mun kaa maastoon, mee vaikka Roxulla?" kysyin.
"Joo!" Maisa sanoi ja meni varustamaan Roxua.
Varustin Kunon ja talutin pihalle, jossa Maisa verkkasi jo Roxua. Nousin pyörivän ponin selkään ja sääsin jalustimet. Sitten lähdimme, lähdimme ensin käynnissä. Sitten nostimme ravin. Lopulta nistimme laukan. Yht äkkiä kuulimme puhetta ja pysäytimme ponit. Vanhasta talosta kuului puhetta.
"Soo poni", kuiskasin, kun Kuno koitti nousta pystyyn.
Kuulimme lausesta vain harvoja sanoja. Sanat kuuluivat näin: "Katatu","loma","viikko" ja "Moonlightin talli". Sitten puhe loppui, mutta nyt kuului askelia ja sitten kuului narinaa.
"Ovi avautuu, lähdetää", kuiskasin Maisalle.
"Joo", hän vastasi.
Sitten lähdettiin hurjaa laukkaa kohti tallia. Lopulta pysäytimme hevoset tallin eteen ja kutsuimme kaikki koolle. Kerroimme kaiken kuulemamme, mutta kaikki vain nauroivat.
Viikon kuluttua Katatu olikin pakannut laukkunsa ja nyt hän sanoi minulle ja muille hyvästejä. Lopulta hän kaarsi autonsa pois pihasta ja lähti. Sitten syntyi hirveä hölinä.
"Kuka nyt johtaa tallia?" Minttu kysyi.
"No tietenkin Iitu ja Maisa", Rosalinda nauroi.
"Hyss!" kirkaisin, jotta kaikki rauhoittuisivat.
"No niin, Katatu antoi kaksi numeroa minulle", Maisa sanoi ja piti tauon. "Me saamme soittaa tähän numeroon, joka Katatun, vain hätätapauksissaa", hän jatkoi.
"Niin, ja tähän soitamme nyt", hihkaisin. Sitten näppäilin numeron puhelimeeni. Puhelin soi kaksi kertaa, sitten naisen ääni vastasi:
"Hei, kuka siellä?"
"Hei, täällä on Moonlightin tallin Iitu, yksi hoitajista", sanoin.
"Selvä, mitä on tapahtunut?" hän kysyi.
Sitten selitin mitä on tapahtunut ja nainen sanoi tulevansa heti auttamaan. Vartin jälkeen pihaan kaarsi auto ja ulos astui nainen.
"Hei! Kuulin mitä oli tapahtunut ja tulin heti tänne. Kuka teistä on Iitu?" hän kysyi.
"Minä!" huudahdin ja astuin esiin.
"Okei, minä olen Samatha, olette voineet nähdä minut puuhailemassa täällä", Samathaksi esittäytynyt nainen sanoi.
"Selvä!" kaikki sanoivat kuorossa.
"Palatakaapa kaikki muut paitsi Iitu ja Maisa takaisin hommiinne!" Samatha käski. Niin kaikki palasivat omiin hommiinsa. Samatha kyseli ja puhui meille. Puolen päivän aikoihin oli lauantain maaston vuoro.
"No niin menkääpä varustamaan ponit!" Samatha sanoi.
"Odottakaapas, katson mitkä ponit otetaan!" Samatha sanoi. "Varustakaapas vaikka, Nikki, Charlie ja Pison Arrow. Tytöt Iitu ja Maisa tulkaa joillain hevosilla mukaan", hän jatkoi.
"Selvä!" kaikki sanoivat omista töistään. Niin ne kolme hevosta varustettiin ja minä otin Magicin ja Maisa Roxun. Tallinpihalla autoimme ensin muita tuntilaisia ja sitten vasta pääsimme itse kapuamaan hevosten selkään. Samathakin oli ottanut yksityisensä ja lähtenyt sillä matkaan.
Jatkuu...

Nimi: Iitu

05.02.2017 13:35
Astelin lähemmäs ja lähemmäs kirjavaa ponia. Voih se huomasi minut ja säntäsi pakoon. Koitin toista tekniikkaa, ojensin käteni ja laitoin mukaani salaa ottamani porkkanan kämmenelleni ja laitoin riimun tietenkin selän taakse. Vihdoin Kuno tuli nuuhkimaan kättäni, silloin sujautin rimmun sen päähän ja laitoin lukon kiinni. Talutin talliin pienen pomppivan ja riehuvan ponin. Laitoin sen omaan karsinaansa odottamaan harjausta. Hain harjat ja aloin harjaamaan. Harjatessa sain sanoa koko aika Kunolle "Ei Kuno!", sillä se teki aina jotain tuhmaa. Sitten muistelin mitä Katatu oli sanonut minulle hakiessani Kunon hoitajaksi "Kuno tarvitsee aikaa tottua uuteen ihmiseen, siinä menee noin viikko. Varo se tekee aluksi kumminkin paljon tihutöitä!" näin hän oli sanonut. Harjasin Kunon loppuun ja sitten katsoin kaviot, kavioiden katsomisesta tuli niin hankaloittavaa, joten päätin sitoa Kunon kiinni. Lopluta sain kaviot katsottua, sitten vein harjat pois ja otin satula ja suitset. Laskin satulan Kunon selkään, jolloin se tiesi että oltiin menossa ratsastamaan. Aloin kiristämään satulavyötä, josta Kuno ei tykännyt se hirnui ja koitti näykkiä, mutta onneksi se oli seinässä kiinni. Tänään otin turparemmittömät suitset Kunolle, sillä en tiennyt kumpia käyttäisin.

Jatkuu...

Nimi: Iitu

09.01.2017 19:47
Jatkoa...

Sitten jätin Oton omaan rauhaansa. Menin istumaan tallihuoneeseen, sitten vasta tajusin että tuossa kaikessa oli mennyt yhteensä kaksi tuntia. Mutta kello oli 13.00. Mutta sitten muistin että täytyy liikkuttaa Maritus. Kävin satulahuoneessa hakemassa Marituksen riimun ja narun, sitten juoksin tarhoille. Pyydystin Marituksen ja talutin talliin omalle paikalleen. Hain harjat ja harjasin perusteellisesti. Harjauksen päätteeksi puhdistin kaviot. Sitten vein harjat pois ja otin tällä kertaa vain suitset. Puin ne Maritukselle ja talutin sen maneesiin, josta Viivi oli siivonnut esteen pois. Hyppelin pitkän aikaa ennen kuin pääsin Marituksen selkään. Pyysin käyntiä, Maritus reagoi heti. Meinasin tippua, kun Maritus lähti nytkähtävällä liikkeellä eteen päin. Käytin pohkeet kahden kierroksen jälkeen uudelleen ja Maritus lähti ravaamaan. Ravailimme pitkän aikaa ja samalla mietin uskaltaisinko nostaa laukan ponilla jolla en ole ennen nostanut laukkaa. Mutta oli päätöksen aika ja päätin nostaa laukan. Käytin laukkapohkeet, Maritus reagoi jälleen kerran heti. Kerkisin istua kyydissä parikymmentä sekunttia ja sitten suistuin kyydistä. Maritus löi jarrut heti pohjaan, kun ei tuntenut ketään istumassa selässään. Maritus ravasi luokseni ja katseli minua pää kallellaan kysyen: Miksi sinä tipuit? olin juuri pääsemässä vauhtiin.
Hyppäsin uudestaan Marituksen selkään ja nostin käynnin kautta ravin. Lopulta nostin jälleen laukan, mutta tällä kertaa tarrasin tiukasti Marituksen harjaan. Laukkasimme kierroksen, jonka jälkeen siirsin raviin. Annoin Marituksen ravata rentoa ravia noin kaksi ja puoli kierrosta, sitten siirsin käyntiin. Lopuksi laskeuduin Marituksen selästä. Talutin Marituksen talliin, ja riisuin sen. Tein lopuksi pika harjauksen ja annoin sille porkkanan. Jätin sen talliin Oton kanssa ja Supi oli jo ennestään tallissa. Kävin moikkaamassa Supia ja Riekkoa ja samalla katsoin, onko Supin haava parantunut. Se oli, no melkein kokonaan parantunut. Talutin Marituksen hetkeksi pesukarsinaan ja menin siivoamaan sen karsinan, pitkästä aikaa. Niin tein myös Otolle, Supille ja Riekolle. LOPPU!!! (vihdoin xD)

Vastaus:

Hyvä tarina, tälläsiä on aina kiva lukea :) 250vr :)

Nimi: Iitu

06.01.2017 11:13
Jatkoa...

Sen jälkeen nostin ravin, Otto ravasi kevyin askelin. Ravasimme kaksi kierrosta, jonka jälkeen nostin laukan. Oton laukka oli kuin pala taivasta. Tuntui että lensimme en voi selittää sitä tunnetta mikä siinä tuli. Lopulta jouduin siirtämään ravin kautta käyntiin ja pysähdyin, laskeuduin selästä ja talutin Oton niin lählle että saisin pystytettyä esteen, mutta se oli vaikeaa. Sitten Viivi ilmestyi maneesin ovesta sisään.
-Hei Viivi voitko pidellä Ottoa sen aikaa että saan koottua esteen!? huusin.
-Joo voin mä! Viivi huusi takaisin.
Hän käveli Oton luokse ja otti ohjat. Kokosin noin 40.cm esteen, sitten otin ohjat Viiviltä ja kapusin takaisin selkään. Painoin pohkeet kevyesti sen kylkiin. Otto lähti liikkeelle käynnissä, sitten painoin pohkeet uudestaan ja Otto nosti ravin. Lopuksi nostin laukan, käännyin esteelle ja me hyppäsimme sen täydellisesti. Hyppäsimme sen vielä kolmesti ja sitten laskeuduin selästä ja talutin Oton talliin. Riisuin siltä varusteet ja menin pesemään Oton, sillä se oli hikinen. Sen jälkeen otin hikiviilan ja vedin ylimääräiset vedet pois. Sitten hain harjat ja harjasin sen, katsoin myös Oton kaviot. Vein satulan, suitset ja harjapaketin pois, ja otin mukaani omenan ja annoin sen Otolle. Otto rouskutti tyytyväisenä, sillä se tiesi että oli miellyttänyt minua.

Jatkuu...

Nimi: Iitu

05.01.2017 09:54
Jatkoa...

Otin reppuuni eilen illalla laittaneeni riimun ja riimunnarun. Kun kävelin tarhoille päin, mietin mitäköhän Otto pitää uusista kamppeistaan, no mutta se selviää pian. Sain Oton nopeasti kiinni, koska se pysyi paikoillaan nätisti. Talutin Oton talliin ja kävin hakemassa sen harjapaketin ja tein pika harjauksen sille. Vein harjapaketin pois ja otin satulan ja suitset, jotka olin tuonut tallille eilen illalla. Laitoin satulan jolloin Otto pullisteli hieman, mutta lopetti kun huomasi että en luovuttanut vain laitoin sen kiinni. Suitset menivät moitteettomasti, sillä se avasi suunsa, kun näki suitset. Talutin Oton maneesiin ja nousin selkään, käytin hellän pohjeavun ja Otto lähti rentoon käyntiin. Käynnissä taivuttelin Ottoa volteille, kun olin taivutellut Ottoa menin kokorataleikkaan ja taivuttelin toiseen suuntaan.

Jatkoa...

Nimi: Iitu

03.01.2017 17:04
Heräsin aamulla klo 9.00. Puin vaatteet päälle ja menin alas. Huomasin pöydällä kirjeen, se kuului näin: "Huomenta Iitu, lähdin töihin ennen kuin kerkesit herätä. Jääkaapissa on kaksi kinkkuvoileipää, pullollinen mehua ja päärynä, ota ne mukaasi tallille. Muista syödä ensin aamupala ennen kuin lähdet tallille. Hyviä talli hetkiä, Äiti. Menin jääkaapille ja katsoin sisään, varmistaakseni että siellä olisi varmasti evääni. Ne olivat siellä, sitten söin aamupalan. Kävin wc:ssä pesemässä hampaani, sitten menin eteiseen. Eteisessä puin takin ja chapsit, otin kypärän raipan ja tietenkin eväät mukaani. Kävelin tallille, sillä oli 30.cm lunta. Vihdoin pääsin tallille, avasin oven ja sain tuntea ihanan hevosen tuoksun. Tänään ratsastaisin Otolla, ajattelin samalla kun kävin viemässä kamani tallihuoneeseen.

Jatkuu...

Nimi: Iitu

01.01.2017 11:33
Katselin varsaa vähän matkan päästä. Sitten menin lähemmäksi silittämään sitä.
-Oletpa sä rohkea, sanoin varsalle.
-Sen nimi on Riekko, kuului Katatun ääni takaani.
-Ai, hei Katatu, sanoin. Käännyin Katatuun päin ja kysyin:
-Saanko siis kouluttaa Riekon?
-Juu, Katatu vastasi.
-Onpa Riekko muuten söpö! hihkuin.
-Niin kyllä se on, söpö ja rohkea, Katatu sanoi hymyillen minulle. Sitten hän lähti toimistoonsa. Minä kipaisin hakemassa Supin riimun ja narun, otin Supin kiinni ja toivoin että Riekko seuraa sitä. Huh, onneksi se seurasi emäänsä, vein ne talliin ja laitoin pilttuun oven kiinni jotta Riekko ei tulisi ulos. Katselin Supia ja Riekkoa pilttuun seinän yli. Riekko meni juomaan Supin maitoa, se näytti söpöltä. Kaivoin kännykän taskustani ja otin pari kuvaa Riekosta ig:hen.
-Riekko kato sä oot kuuluisa, sanoin tirskahdelen. Riekko katsoi ihmeissään mikä minulla oli kädessä, kunnes se tajusi että se on "lelu". Riekko aikoi ottaa kännykkäni suuhun, mutta vetäisin sen nopeasti pois ja laitoin taskuuni. Menin Katatun toimistoon ja kysyin Katatulta:
-Onko Riekko tamma vai ori?
-Se on tietenkin tamma! Katatu sanoi nauraen hieman. Sitten otin Supin varusteet ja pusasin ne. Lopulta laitoin ne takaisin paikoilleen ja menin harjaamaan Supia. Kun harjasin Supia huomasin että sillä oli jalassa pieni haava. Menin ilmoittamaan siitä nopeasti Katatulle. Hän sanoi vain että hän kyllä hoitaa sen. Tyydyin nyökkäämään ja poistuin. Jatkoin harjaamista ja jäin lopulta harjaamaan Supia, koitin myös harjata hieman Riekkoa, mutta se meni koko aika pakoon ihan kuin tämä olisi joku leikki.

Vastaus:

~60vr :)

Nimi: Iitu

28.12.2016 11:08
Katselin pihalle tallihuoneen ikkunasta.
Minä: Kävisinkö hakemassa Bambon?
Minä: Joo, kyl mä käyn. (Juttelen itteleni xD)
Otin Bambon riimun ja narun. Kävelin kirpakassa pakkas säässä kohti tarhoja, jossa hevoset käyskentelivät. Kutsuin Bamboa, jotta se ei pelästyisi. Kun pääsin Bambon viereen sujautin nopeasti riimun sen päähän, jotta se ei karkaisi. Talutin tai no minut talutettiin talliin, mutta sitten otin ohjat jotta Bambo ei säntäilisi sinne sun tänne. Talutin Bambon karsinaansa ja laitoin sen kiinni. Hain juoksutusliinan ja juoksutusvyön, laitoin ne nopeasti Bambolle. Talutin Bambon pihalle, annoin Bambon juosta pari kierrosta laukkaa jotta sillä ei olisi ihan niin paljon energiaa. Sitten siirsin Bambon ravaamaan omaa reipasta raviaan. Nostin hillityn laukan Bambolle. Sitten siirsin raviin ja lopulta käyntiin, annoin Bambon kävellä muutaman kierroksen. Lopulta talutin sen talliin ja riisuin valjaat hiljaa paikallaan seisovalta ponilta.
-Hieno Bambo! Kehuin ponia kun se seisoi niin nätisti. Vein juoksutusliinan ja juoksutusvyön pois ja otin harjapaketin mukaani. Harjasin Bamboa pitkin, mutta hellin vedoin. Bambo nautti siitä, nyt sen huomasi. Hain satulan ja suitset ja puin ne Bambolle. Talutin Bambon maneesiin, mutta tällä kertaa laitoin maneesin oven visusti kiinni. Nousin selkään ja pyysin käyntiin, muutama pukki tuli, mutta tällä kertaa aijoin pysyä kyydissä! Nostin ravin (siis pukki ravin) ja ravasin kierroksen, pukkeja tuli, mutta en hievahtanutkaan. Nostin laukan ja käännyin esteelle.
-Nyt me ylitetään tää este Bambo! Sanoin pukittelevalle ponille. Ihan ennen estettä käytin pohkeet, jotta Bambo varmasti ylittää sen. Sitten hyppy ja kaikki on ohi.
-Jes Bambo sä teit sen me hypättiin se! hihkuin.
Mutta sitten pukki ja minä lensin maahan. Nousin ylös ja pyydystin Bambon, nousin takaisin selkään kun olin saanut Bambon kiinni. Siirsin taas käynnistä raviin, lopulta laukkaan hyppäsimme esteen kolme kertaa, sitten annoin Bambon laukata noin yksi ja puol kierrosta siinä tuli vähän pukkilaukkaakin. Laskeuduin Bambon selästä ja talutin sen talliin, Bambo oli ihan rätti väsynyt se ei edes jaksanut pyöriä pilttuussaan. Otin Bambolta varusteet pois ja vein ne takaisin paikoilleen, otin samalla harjapaketin mukaani. Harjasin Bamboa hetken, kunnes vein harjapaketin pois ja Bambon riimun ja narun, otin myös Marituksen riimun ja narun mukaani. Vein Bambon takaisin tarhaan ystäviensä luo ja otin Marituksen toisesta tarhasta. Talutin Marituksen talliin ja laitoin sen kiinni.
-Maritus tänään treenataan koulua. hihkuin. Hain nopeasti Marituksen harjapaketin ja satulan ja suitset. Harjasin Marituksen ja laitoin satulan ja suitset. Talutin Marituksen maneesiin ja nousin selkään. Menimme käyntiä ensin puoli kierrosta, sitten siirsin piaffeen Maritus meni sitä hienosti. Marituksesta näkee että se on hyvin kuuliainen ratsu. Siirsin normaaliin raviin ja sitten laukkaan, Maritus reagoi heti apuihini. Teimme sievän (ehkä ei niin sievän) laukkapiruetin. Jatkoin laukkaa puoli kierrosta kunnes siirsin raviin. Annoin Marituksen ravata pitkin ohjin, jotta se saisi venyttää kaulaansa hieman. Keräsin ohjat käteen ja pyysin temmokkaanpaan raviin. Teimme loppu tunnin piaffeja ja laukkapiruetteja, sillä halusin voittaa Akileijan ja Viivin. Lopulta laskeuduin Marituksen selästä ja talutin sen talliin. Otin satulan ja suitset pois ja vein ne takaisin omille paikoilleen. Aloitin harjaamaan Maritusta, kun yht äkkiä kuin tyhjästä Samatha ilmestyy paikalle.
-Moi! Oot varmaan se joka voitti mut eli... Samatha sanoi.
-Eli Iitu, sanoin.
-Niin, minä olen Samatha. Samatha sanoi.
-Joo, oon kuullu että sä pidät joitakin yksäreitä täällä. sanoin.
-Joo, kyl mä pidän, mutta moonlight omistaa ne. Samatha sanoi hieman allapäin.
-Ok. huikkasin katsoessani Marituksen toista takakaviota.
-Ootko huomannu että tarhoissa tarhaa 2 uutta ponia? Sellanen valkonen ja sellanen musta. Samatha kysyi.
-Joo oon, mä omistan sen valkosen sen nimi on Otto ja Viivi omistaa sen mustan sen nimi on Akileija. sanoin totisena.
-Ok. Samatha sanoi.
-Mutta moikka! Samatha huikkasi samassa kun lähti tallihuonetta päin.
-Moikka! huudahdin harjatessani Marituksen pöllyävää selkää. Lopulta vein Marituksen takaisin tarhaan. Käväisin nopeasti hakemassa Supin riimun ja narun. Otin Supin kiinni ja talutin sen talliin. Hain Supin harjapaketin ja aloin harjata Supia. Supi nautti sen silmät painuivat kiinni ja sen alahuuli lerputti harjan tahtiin.
-Supi kulta, otetaan sinut kävelylle maastoon. Sanoin. Supi vain pärski tyytyväisen oloisena. Talutin Supin maastoa kohti. Linnut lauloivat jostain kuului hirnuntaa, täydellistä ei autojen melua. Supikin käveli rauhallisesti, eikä säikkynyt vaikka keppi rusahti jalkojeni alla. Ilma oli tyyni, pakkanen oli tehnyt punaista poskiini, oli ihanan heleä ilma. 2km jälkeen käännyimme takaisin, silloin Supi oli hieman hermona, sillä se tanssi paikoillaan. Rauhoittelin sitä puhumalla rauhallisesti ja annoin Supille taskuun jääneen sokeripalan. Olimme tallilla klo 15.00 ja olin tullut tänne 10.00. Joten olin ollut täällä aika kauan. Vein Supin sen pilttuuseen, tällä kertaa en vienyt sitä ulos sillä sadepilvi lähestyi uhkaavasti. Kävin hakemassa Bambon ja Marituksen riimun ja narun, sitten kävin hakemassa ne sisälle. Kun olin saanut molemmat omiin pilttuisiinsa, menin tallihuoneeseen syömään evääni. Eväiden syönnin jälkeen aloin puhdistamaan Bambon satulaa ja suitsia. Bambon varusteiden putsauksen jälkeen siirryin Supin vrusteisiin. Supin varusteiden jälkeen siirryin Marituksen varusteisiin. Lopulta olin valmis, se oli ollut työlästä puuhaa varsinkin Bambon varusteiden putsaus. Kello oli 17.00 kun olin tehnyt kaiken, paitsi siivonnut käytävän. Lakaisin nopeasti käytävän ja... sitten muistin, PITÄÄ HAKEA OTTO SISÄÄN!!!!! Lainasin tallin riimua ja narua, jotta voisin hakea Oton. Kävelin reippaasti sateessa tarhoille ja pyydystin Oton. Talutin Ottoa niin reippaasti että se ravasi vieressäni. Laitoin Oton sen pilttuuseen ja sitten soitin äitin hakemaan minut.

Vastaus:

Hyvä tarina, 260vr :)

Nimi: Iitu

25.12.2016 09:41
Ensikohtaaminen Bambon kaa.
Lähestyin Bamboa riimu ja naru kädessäni, kun Bambo huomasi ne se vaihtoi pukkilaukalla paikkaa. Lähestyin uudestaan Bamboa, mutta tällä kertaa riimu ja naru selkäni takana. Silloin Bambo antoi jotenkin kutenkin ottaa itsensä kiinni. Talutin temppuilevan ponin pilttuuseensa ja laitoin sen kiinni. Hain Bambon hoitosetin ja aloin harjaamaan Bamboa, silloin Bambo rauhoittui vähän. Laitoin Bambon kiinni lähemmäs seinää, jotta se ei pure kun katson kaviot. Katsoin kaviot ja löysytin hieman narua. Vein Bambon hoitosetin pois ja otin satulan ja suitset. Puin satulan nopeasti ja kiristin vyön, sitten oli suitsien vuoro Bambo ei halunnut ottaa kuolaimia joten hain porkkanan kuolaimien alle, silloin Bambo otti heti kuolaimet. Talutin Bambon maneesin, nousin selkään siinä Bambo ei tehnyt mitään. Otin käyntiä, Bambo puhutti kolme kertaa, mutta luovutti hetkeksi kun en tippunutkaan. Siirsin raviin, yht äkkiä Bambo teki äkkipysäyksen ja minä lensin maahan. Nousin vähän ajan päästä maasta, mutta Bamboa ei näkynyt missään! Olinko jättänyt maneesin oven vahingossa auki, voi ei olin minä! Bambo oli karannut! Voi ei, voi ei, vooii eeii! Supi ja Maritus olivat sisällä, hain nopeasti Marituksen suitset ja puin ne sille. Hyppäsin nopeasti Marituksen kyytiin ja nostin laukan, leikkisimme läpi metsien. Huutelin Bamboa, siirsin raviin, sillä näin jotain ruskeaa, menin lähemmäksi eiii se oli mielikuvitusta! Lähdin ravaamaan Marituksella, jospa löytäisin Bambon. Kuulin ukkosen jyrisevän, minusta meni kylmät väreet läpi. Nostin laukan, laukkasimme yhä syvemmälle ja syvemmälle. Näin Bambon, me löysimme sen! Otin Bambon ohjista kiinni, Bambo tuli kiltisti mukaanme. Alkoi sataa oli pakko ravata, nostin ravin ja Bambo samoin. Ravasimme koko matkan tallille saakka. Vihdoin olimme tallilla, laitoin Marituksen sen omaan pilttuuseen ja Bambon samoin. Menin ensin riisumaan Bambon, siitä näki että se oli joussut ja kovaa. Vein Bambon satulan ja suitset pois ja otin Marituksen ja Bambon harjapaketit sen sijaan. Riisuin Maritukselta sen suitset ja vein ne pois, aloitin harjaamalla Bambon läpikotaisin. Kun Bambo oli puhdas siirryin Maritukseen joka oli vähemmän likainen. Nyt ne olivat puhtaita Bambo ja Maritus molemmat. En vienyt niitä ulos sillä satoi kuin saavista kaatamalla. Soitin äitin hakemaan minut tallillta, sillä minulla ei ollut sadevaatteita mukana.

Vastaus:

~100vr :)

Nimi: Iitu

24.12.2016 14:28
Esteet 90.cm

Minua ei jännittänyt, ei ainakaan paljoa. Supi oli vähän jännittynyt, mutta rauhoitteli sitä. Seuraavaksi olisi minun vuoroni, joten talutin Supin maneesin oven taakse. Kuulin että Samathalle oli tullut yksi pudotus. Nyt oli minun vuoroni, nousin selkään ja nostin laukan, ensimmäinen este ei pudotuksia. Toinen este lähestyi nakkasin pohkeet kiinni Supiin ja Supi vastasi käskyyni reipastaen laukkaa. Toinen este meni täydellisesti! Kolmas este melkein pudotus! Neljäs este oli aika hyvä, mutta Supi meinasi kieltäytyä. Viides este oli muuri en tiedä osaako Supi, mutta minun onnekseni Supi hyppäsi aika moitteettomasti. Kuudes ja viimeinen este täydellistä olin voittanut! Samathakin oli tullut palkintojen jakoon palkinnot jaettiin ja sitten vein kiireen vilkkaa Supin talliin, jotta voisin riisua sen.
Minä: Hieno Supi hieno, me voitettiin Supi!
Supi pärski tyytyväisesti kun annoin sille porkkanan.

Vastaus:

Saat 65vr :)

Nimi: Iitu

24.12.2016 13:50
Ravikisoissa

Jännitys kupli vatsanpohjassa, kisat olivat alkamassa. Varustin Maritusta, se aavisti että jotain oli tapahtumassa, jotain suurta. Otin Marituksen ulos taluteltavaksi, vaikka kärryt olivat perässä. Talutin hetken päästä Marituksen radalle ja nousin kärryihin. Sitten tuli... sartti. Marituskella ja minulla oli hyvä lähtö, ravasimme kovaa. Olimme ykkösenä, johdimme koko aika, mutta sitten, sitten Viivi tuli Hellman kanssa ohitsemme loppusuoralla. Tulimme vasta kakkoseksi, Viivi ja Brilla voittivat, jälkeen. Talutin Marituksen talliin.
Minä: Maritus kulta olimme hyvät kakkoset.
Maritus hörähti, ihan kuin se olisi ymmärtänyt.

Vastaus:

~55vr

©2017 Virtuaalitalli Moonlight - suntuubi.com